Nyd sensommeren på de lune klipper
(Bornholm #8)

jons-kapel-bornholm-efteraar-2016
I år har følelsen af varme og sommer varet langt ind i september, men nu ser efteråret ud til at vente lige om hjørnet. Har I ikke fået helt nok af solens dejlige stråler, så tag et smut til solskinsøen Bornholm.

Øen har flere solskinstimer end resten af Danmark, det regner mindre og sommeren varer længere. Med andre ord er klimaet anderledes end i resten af landet.

Det skyldes blandt andet øens beliggenhed i den lune Østersø, som havet omkring Bornholm hedder. Og derudover hjælper grundfjeldet, som på Bornholm når helt op til overfladen, og giver øen de mange klipper, med at holde på varmen.

Klipperne kan blandt andet opleves helt tæt på ved Jons Kapel. For Jons Kapel er en klippehule i en fritstående klippe, der bliver kaldt Jons Kirke, og ikke er en lille bygning, som mange nok ville forvente.

Ifølge et ældgammelt sagn kom Jon til Bornholm for at gøre bornholmerne kristne. Han slog sig ned i klippehulen, og bornholmerne blev nysgerrige efter at se, hvem han var. Og da de tog ned for at hilse på ham, fortalte han dem historier fra bibelen. Bornholmerne syntes, det lød spændende, og hurtigt kom der flere til for at lytte til Jons fortællinger. Til sidst var der ikke plads i den lille grotte, og man rykkede derfor udenfor.

Læs mere om Jons Kapel, de spændende klipper, grundfjeldet og mange, mange andre ting i den GRATIS e-bog,
Ella Bellas eventyr – Bornholm. Dowload via link lige her

Posted by Sara

Leave a comment


Scroll to Top