What a View! (London #77)

Når Mor og Far tager Ella Bella og Otto med på eventyr, elsker de at komme op i højden. For på den måde kan man få et godt overblik over den destination, man befinder sig på. Og selvom Far er ret så højdeskræk, så tager han gerne turen med op – især hvis der er et godt gelænder at holde fast i!

I London er der flere steder, hvor man kan nyde udsigten ud over den imponerende storby. Den mest populære (og nok også dyreste) er med stor sandsynlighed London Eye, som er det gigantiske pariserhjul, der ligger lige ud til floden Themsen. Læs om Ella Bellas og Ottos besøg i London Eye her: The Greatest View of all (London #33).

For nyligt har et af verdens mest besøgte museer, Tate Modern, givet folket adgang til endnu et “Great View” ud over millionbyen. Nemlig fra den øverste etage af museets Blavatnik Building. Her kan man 360 grader rundt nyde udsynet over byen. Ella Bella synes, det lyder ret varmt, sådan med hele 360 grader. Men så forklarer Otto hende, at det altså bare betyder, at man kan kigge hele vejen rundt.

Oppe fra den 10. etage, hvor udsigtsdækket ligger, kan man se både floden Themsen, den store kirke St Paul’s Cathedral, de mange skyskrabere og helt ud til Wembley Stadium, der er det største stadion i Europa, der kan overdækkes med tag. Otto peger og fortæller Ella Bella alt det, han ved.

Da de har kigget og peget færdig, og Far har taget en frygtelig masse billeder, trænger Mor til en kop kaffe. Og heldigvis kan hun nyde en sådan, samtidig med at udsigten stadig er god. For flere steder i museet er der caféer og restauranter, hvor man kan nyde en lille forfriskning – og flere af stederne er der udsigt ud over den fantastiske storby. Det er bare om at gå på opdagelse.

Læs mere om Tate Modern og den flotte udsigtsetage (som er helt gratis at besøge) her: www.tate.org.uk

Posted by Sara

Leave a comment


Scroll to Top