Uhhhh … Det spøger i Ribe …
(Vadehavet & Ribe #13)


Som Ella Bella og storebror Otto har lært, er Ribe Danmarks ældste by. Faktisk er den så gammel, at der skal mere end 1300 lys på lagkagen – hvis altså byen skal fejres med kage og fødselsdagssang …

Når en by er gammel, betyder det helt naturligt, at der er en masse historier at fortælle om det liv, der har udspillet sig i gaderne og imellem byens beboere. Og da Ribes middelalderlige bymidte med de gamle, skæve bindingsværkshuse og de brostensbelagte gader er så velholdt, så er det oplagt at tage på guidede ture rundt i byen.

Ella Bella, storebror Otto, Mor og Far har allerede været på rundtur med vægteren (læs mere om turen her: På rundtur med vægteren … (Vadehavet & Ribe #5)). Her fik de sjove historier og anekdoter fortalt af den sortklædte mand med morgenstjerne og lygte. Storebror Otto, der elsker historier fra de gamle dage, kunne næsten ikke få nok af fortællingerne. Så da han ved turens afslutning hørte vægteren fortælle om en anden slags guide i Ribe, får han hurtigt overtalt de andre.

Først er Ella Bella dog liiiidt usikker på, om hun tør at tage med på rundturen. For storebror Otto har sagt, at den hedder Ghost Walk. Og så vidt hun ved, så betyder ghost altså spøgelse. Ella Bella kan ikke forstå, hvem det dog er, der frivilligt har lyst til at tage ud og kigge på spøgelser? Men så forsikrer Mor hende om, at de altså ikke kommer til at se spøgelser selv – de skal blot høre om nogle af de steder, hvor man mener, at der er sket nogle uhyggelige ting, og hvor der kan være en chance (eller risiko, om man vil …) for at se de gennemsigtige personer. Så er Ella Bella lidt mere tryg – men får dog for en sikkerhed skyld Mor til at love, at hun nok skal blive tæt ved hendes side på hele rundturen.

På den spændende tur rundt i Ribes smalle slipper fortæller manden med den sorte kappe både om Nøkken ved broen, om Maren Splid, der blev dømt som heks og brændt på et bål, om Brorsons syge søn, der spøger i Tårnborg (se familiens besøg ved Tårnborg her: Produktive biskop Brorson … (Vadehavet & Ribe #6)), om den Hvide Dame, om halshuggede pirater og meget andet.

Ella Bella bliver så opslugt at de mange spændende historier, at hun helt glemmer at holde Mor i hånden på hele turen …

Læs mere om Ghost Walk, der starter ved Ribe VikingeCenter ved onsdag i august kl. 21: www.visitdenmark.dk

Posted by Sara

Leave a comment


Scroll to Top