Toy = Legetøj …
(London #38)


I området Covent Garden i London ligger der en lille special forretning. Den hedder Benjamin Pollock´s Toyshop. Storebror Otto, der allerede kan en hel del ord på engelsk, ved, at ordet toy betyder legetøj. Det synes Ella Bella lyder fantastisk. En specialforretning med legetøj. Hun glæder sig til at se, hvad den har speciale i.

Mor fortæller, at historien om Benjamin Pollock´s Toyshop begynder i 1856. Der bliver Benjamin Pollock født i det fattige London-kvarter Hoxton. I løbet af sine ungdomsår overtager han sin svigerfars forretning, der bl.a. sælger alverdens ting til dukketeatre. Størstedelen af kunderne var lokale børn, men også store skuespillere som f.eks. Charlie Chaplin. Ham har både Ella Bella og Otto hørt om, og også set én af de mange stumfilm, han er med i.

Mor fortsætter fortælling. For efter Pollocks død i 1937 kørte to af hans i alt otte børn forretningen videre. Men kun frem til 1940, da 2. verdenskrig for alvor begyndte at rase. I tiden under og umiddelbart efter krigen havde de mange dukkerteater-rekvisitter derfor en lidt forsømt tilværelse. Og først i 1954, da en mor var på udkig efter nogle materialer til sin søns dukketeater, så de mange hundrede kobber- og zinkplader, de tusindvis af dukker og spillebøger osv. igen dagens lys. Så idag kan de mange fine ting igen opleves – både på et museum og i to forskellige butikker.

Otto er normalt ikke så meget til dukker og den slags håndholdt legetøj. Men han glæder sig alligevel til at opleve det fine dukketeater-univers. Ella Bella er allerede gået igang med at studere de mange fine og små scener.

Den ene af butikkerne ligger som nævnt i Covent Garden. Og her kan der købes alt muligt til dukketeatre. Har I lyst til at lære mere om legetøjsbutikkens historie, så kan I besøge museet, som ligger ca. 20 minutters gang fra butikken i Covent Garden. Her er også en mindre butik tilknyttet.

Læs mere om Benjamin Pollock´s Toyshop i Covent Garden her: www.pollocks-coventgarden.co.uk

Se mere om Pollock´s Toys Museum her: www.pollockstoymuseum.com

Posted by Sara

Leave a comment


Scroll to Top