Splitte mine bramsejl …
(London #24)


London Docklands
er et område i det østlige London, som før i tiden var en del af byens store havneområde. På et tidspunkt var havnen i London faktisk en af verdens største. Det synes især storebror Otto er vældigt interessant!

Til at fortælle og formidle den spændende historie om Londons søfart og havnehandel, er der i en af de originale vare-bygninger, som blev bygget i starten af 1800 tallet, opført et meget informativt museum. Det hedder Museum of London Docklands. Lige noget for storebror Otto.

Selvom historie om havne ikke rigtigt interesserer Ella Bella, vil hun gerne med ind på museet. For Mor har fortalt hende, at der også er en speciel børneafdeling. Her må man gerne pille og røre ved tingene, og der er meget mindre tekst at læse. Men inden Ella Bella tager Mor med ned i børneafdelingen, går hun sammen med storebror Otto og Far en tur igennem udstillingen. Og faktisk er der flere ting, der også fanger Ella Bellas interesse!

F.eks. er der på én af etagerne en meget livagtig gengivelse af en såkaldt Sailortown, som den så ud i perioden 1840-1850. Direkte oversat til dansk er det en bydel, hvor sømændende holdt til – når de altså ikke var ude at sejle. Her er skummelt og beskidt, men bestemt også lidt spændende! Ella Bella får Far til at tage et billede af hende, mens hun står på hænder på de store reb.

Læs mere om museets åbningstider på www.museumoflondon.org.uk. Og husk at der, som de fleste andre museer i London, er gratis entré.

Posted by Sara

Leave a comment


Scroll to Top