“Skudsikker” succes for hele familien …
(Vadehavet & Ribe #2)


Ella Bella og storebror Otto har glædet sig meget til familiens første besøg ved Vadehavet & Ribe. Både fordi Mor har fortalt dem, at Ribe er Danmarks ældste by. Og så må der jo være en hel del at se. Men de har også glædet sig fordi, Far har lovet, at de skal på et vaskeægte vikingemarked ved Ribe VikingeCenter. (Godt nok ved Ella Bella ikke, hvad vikinger er. Men ordet marked; det kender hun (vist mest fra Mors utallige loppemarkeder …)).

Storebror Otto, der ved en masse om det meste, fortæller Ella Bella, at vikingerne var krigere fra Danmark, Norge og Sverige. Vikingerne sejlede rundt langs Europas kyster, og stjal det, de kunne komme afsted med. Og det gik tit blodigt for sig! Ella Bella synes, det lyder lidt voldsomt. Og hun er ikke sikker på, at hun alligevel tør besøge det der vikingemarked

Så beroliger Far hende ved at sige, at det altså er mange år siden, der levede rigtige vikinger. Faktisk mange hundrede år siden. Det var nemlig tilbage i den periode, der gik fra år 700 – 1066. En årrække der for nemhedens skyld bliver kaldt vikingetiden. Så de vikinger, Ella Bella og resten af familien kommer til at se på markedet, det er bare helt almindelige mennesker, der har klædt sig ud. Og de er helt sikkert flinke!

Far får ret. For Ella Bella og storebror Otto får lov til at prøve en masse på det store marked. Både at bage deres eget brød, skyde med bue og pil, slås med træsværd, lave deres egen mønt og meget, meget mere. Og da de får lov til at prøve rigtigt vikingudstyr, som blev brugt, når vikingerne var i kamp – så er Ella Bella og storebror Otto ikke til at skyde igennem. Bogstaveligt talt …

Det store vikingemarked finder sted hvert forår (i år fra 29. april – 5. maj), og er med til at markere åbningen af Ribe VikingeCenter. Når I ikke forbi markedet i denne omgang, så fortvivl ikke. For over sommeren er der masser af andre spændende arrangementer på VikingeCentret. Så hold øje med hjemmesiden eller indlæg her på bloggen, hvor der om ikke så længe igen vil blive fortalt om børnevenlige vikinge-oplevelser.

Få mere info om Ribe VikingeCenters åbningstider, adresse o.l. lige her:  www.ribevikingecenter.dk

Posted by Sara

One Comment - “Skudsikker” succes for hele familien …
(Vadehavet & Ribe #2)

 • avatar

  Gotfred Larsen maj 3, 2013 reply

  Der er faktisk mange ting, du må sætte dig ind i.
  Men det er rigtig godt.

  Tak – og god dag

  Far

Leave a comment


Scroll to Top