Royal Rock (og rasende mange kvadratmetre) …
(London #32)


En af de største turist-magneter i London er uden sammenligning slottet Buckingham Palace! Her bor dronning Elisabeth II når hun er i byen – og så er flaget hejst øverst oppe på slottet.

Slottet er enormt! Det måler hele 108 meter på det ene led og 120 meter på det andet. Og så er det 24 meter højt. Storebror Otto, som har lånt lommeregneren på Fars mobil, kommer hurtigt frem, at det giver et  gulvareal, der er over 77.000 m2. Det tal er så stort, at Ella Bella næsten ikke kan forstå det. Så taster storebror Otto videre, og siger, at det sådan cirka svarer til, at deres rækkehus kan være inde i slottet næsten 600 gange. Men så kommer storebror Otto dog i tanke om, at der nu nok er et hul i midten af den kæmpe klods. Ellers vil det være meget mørkt i bygningens midterste rum. Men i alle tilfælde er det en stor bygning, er hele familien enige om! Og Mor håber, at de har en god støvsuger. Eller 10 …

Netop disse dage er der hejst ekstra mange flag rundt i London. For dronning Elisabeth II fejrer 60 års regentjubilæum. Så der er helt sikkert ekstra mange mennesker, der skal et smut forbi og fotografere slottet. Og måske også dronningen, hvis de er heldige.

I aften, mandag d. 4. juni bliver der afholdt en storslået koncert, som en del af jubilæet. Så hvis I alligevel er i byen, så gå ikke glip af Royal Rock … 

Læs mere om Buckingham Palace her: www.royal.gov.uk

Og læs mere om det populære vagtskifte, som starter ved Horse Guards Parade, og slutter ved netop slottet på blogindlægget d. 10. april (London #28).

Posted by Sara

Leave a comment


Scroll to Top