Ride with the Routemaster …
(London #51)


Der er masser af muligheder for offentlig transport i London. Sorte taxaer (Black Cabs), undergrund (også kaldet the tube), tog – og ikke mindst røde dobbeltdækker-busser i massevis.

Før var de legendariske Routemaster-dobbeltdækkere også en fast del af bybilledet. Busserne fra 1950´erne, hvis kendetegn er den åbne bagperron, hvor man kan springe af og på, når det passer en, blev fjernet fra Londons gader i 2005. Til stor skuffelse for mange af byens borgere (og turister!). Så sidste år blev de smarte hop-af-og-på-busser genindsat. Dog i en mere opdateret og miljøvenlig udgave.

Til Ella Bellas og storebror Ottos (og Fars) store glæde er der dog stadig mulighed for at prøve en tur med et par af de originale busser. Nemlig på de to såkaldte Heritage Routes. Det drejer sig om linje 9 (ml. Royal Albert Hall og Aldwtych) samt linje 15 (ml. Trafalgar Square og Tower Hill). Routemaster-dobbeltdækkerne kører dagligt hvert 15. minut fra kl. 9.30-18.30.

God tur – og husk kun at hoppe af og på, når bussen holder helt stille …

PS. De karakteristiske røde busser findes naturligvis også i alskens souvenir-udforming. F.eks. som den folde-ud vaskeklud Ella Bella købte på London Transport Museum. Læs mere om det meget lærerige og sjove museum her: www.ltmuseum.co.uk

Eller følg med her på bloggen, hvor familien snart skal besøge museet  …

Posted by Sara

Leave a comment


Scroll to Top