Rambla = Avenue = Vej = Gade …
(Barcelona #20)


Den mest kendte gade i Barcelona er uden sammenligning Las Ramblas, som oversat til dansk kort og godt hedder Ramblaen. Den brede gade starter fra centrum af byen ved Plaça de Catalunya, og fortsætter mere end 1 kilometer ned til Columbussøjlen. Alle tre er steder, Ella Bella og storebror Otto skal besøge sammen med Mor og Far. (Indtil videre har de kun været på Ramblaen for at blive inspireret til årest Halloween-udklædning … (Halloween BCN-style ...)).

Ella Bella synes, at rambla er et skørt ord. Storebror Otto griner og siger, at ordet rambla betyder avenue. Det ord synes Ella Bella ikke, at hun har hørt før. Men så minder Mor hende om, at der hjemme i deres by er der en vej, der hedder Dalgas Avenue. Den de krydser, hver gang de skal hen til storebror Ottos skole. Så på en måde kan man altså sige, at rambla bare betyder gade eller vej. Så synes Ella Bella, at de fremover skal kalde vejen derhjemme for Dalgas Rambla. Storebror Otto ryster på hovedet …

Der er flere ramblaer rundt i Barcelona. En af dem er Rambla del Raval, som navnet antyder ligger i kvarteret Raval. Atmosfæren her er dejlig afslappet, og pladsen i midten er omkranset af palmer og caféer. Imens Mor kigger efter en hyggelig café, hvor hun kan drikke en kop kaffe, får Ella Bella øje på en stor, buttet skulptur. Først kan hun ikke se, hvad det skal forestille. Men da hun kommer tættere på, ser hun, at det er en stor, tyk kat.

Far tager straks kameraet frem, og får Ella Bella og storebror Otto til at kravle op på det kæmpe dyr. Imens læser Mor, at skulpturen er lavet af den colombianske billedhugger, Fernando Botero. Og navnet på skulpturen er meget passende:
El gato del Raval – det betyder Ravals kat. 

Imens Mor drikker en kop kaffe, planlægger de hvad de skal se som det næste i Raval – måske det smukke, gamle kloster, San Pablo del Campo?

Læs mere om Ramla del Raval her – og google Fernando Botero, hvis I vil se flere af kunstnerens voluminøse værker …: www.barcelonaturisme.com

Posted by Sara

Leave a comment


Scroll to Top