Peace, Love and Harmony …
(Oslo #13)


I Norge elsker de fred! Så meget at de både uddeler en Fredspris og har en evigt brændende flamme for fred stående centralt i byen. Flammen står på det bynære havneområde Akerbrygge. Det var et af de steder, Ella Bella besøgte sammen med storebror Otto, Mor og Far, da de var i Oslo i foråret (læs mere på indlægget fra 6.juli Ak ja, Akerbrygge …).

På engelsk hedder flammen The Eternal Peace Flame. Storebror Otto ved, at Peace betyder fred. Ella Bella synes da også, at stedet med bronze-manden ser meget fredfyldt ud. Mor fortæller, at statuen forestiller den mand, der tilbage i 2001 gav den flotte flammeskulptur til Oslo. Manden hedder Sri Chinmoy og var en spirituel leder og fortaler for fred i verden. Han arrangerede flere forskellige events med det formål at sprede glæde og fred blandt mennesker på hele jorden. Bl.a. stiftede han i 1987 det store verdensomspændende løb World Harmony Run, hvor der siden har deltaget flere tusinde mennesker over hele kloden.

Idag, fredag d. 12. oktober, er der ekstra meget fokus på freden i Oslo. Det er nemlig idag, at det bliver afsløret, hvem der skal modtage den meget prestigefyldte pris Nobels Fredspris i 2012. Det sker på Oslo Rådhus. Far fortæller, at Nobels fredspris er én af de fem priser, som blev oprettet af svenskeren Alfred Nobel i hans testamente. Både Ella Bella og storebror Otto synes, det er underligt, at prisen skal uddeles i Norge, når nu ham, der har fundet på prisen, kom fra Sverige. Så fortæller Far, at det skyldes, at da Alfred Nobel døde i 1896, var Norge og Sverige tæt  politisk forbundet. Det var bl.a. Sveriges opgave at styre de to landes udenrigspolitik. Og for at sikre, at der ikke blev politiske problemer o.l., så mente Nobel, at det var smartere, at Norge skulle stå for uddelingen af netop den vigtige fredspris. De øvrige Nobelpriser uddeler Nobelstiftelsen i Stockholm. 

Se flere billeder og få mere info om The Eternal Peace Flame her: www.eternalpeaceflame.org

Læs mere om World Harmony Run her: www.worldharmonyrun.org

Posted by Sara

Leave a comment


Scroll to Top