Panorama fra Parc Güell …
(Barcelona #2)


På familiens tur rundt i Barcelona har Ella Bella flere gange set billeder af en farvestrålende drage. Både på postkort, trykt på t-shirts, som nøgleringe osv. Mor har lovet hende, at hun gerne må købe en lille souvenir med dragen, som hun kan putte ned i sin rygsæk – men først når de skal besøge det store park-område Parc Güell.

For den mosaik-klædte drage står nemlig og vogter ved én af de mange indgange til parken. Området, som ligger nord for byen, fylder ca. 20 hektar. Ella Bella synes umiddelbart ikke, at det lyder af meget. Men storebror Otto, som er god til tal og størrelser, fortæller hende, at det faktisk er et ganske stort område. For storebror Otto ved, at én hektar cirka svarer til to fodboldbaner. Så Parc Güell fylder altså cirka ligeså meget som hele 40 fodboldbaner. Sikken en kamp man kunne spille!

Parc Güell er ligesom kirken La Sagrada Família (Barcelona #1) tegnet og udformet af arkitekten Antoni Gaudí. Og selvom parken er næsten 100 år gammel (den stod færdig i 1914), så synes hverken Ella Bella eller storebror Otto, at den er støvet og kedelig. For med alle de farvestrålende mosaikker, snørklede søjler, små sjove huse – og ikke mindst den fantastiske udsigt ud over Barcelona, så er der nok at se på.

Imens storebror Otto hjælper Ella Bella med at putte penge i en udsigtskikkert, bestiller Mor en kop kaffe på den store udsigtsterrasse. Og Far, han har travlt med at fotografere alle de mange spændende motiver rundt i parken …

Der er gratis adgang til parken, som åbner kl. 10. Læs mere om parken og dens arkitektur her: www.parkguell.es
(Det er muligt med en guided tur rundt i parken (det forgår på engelsk). Læs mere her).

Posted by Sara

Leave a comment


Scroll to Top