Oplev Paris i Prompt & Pragt …
(Paris #11)


14. juli er en af de vigtigste dage i Frankrigs historie. Da er det nemlig landets nationaldag. 

Ella Bella har før hørt om det der med, at et land kan have en nationaldag. Faktisk flere gange. For af de mange lande og byer, Ella Bella har besøgt sammen med Otto, Mor og Far, har hun oplevet, at både Norge og Spanien markerer deres nation på en bestemt dag. (Læs mere om familiens besøg i Norges hovedstad, Oslo her: Heja for 200 års uafhaengighed … (Oslo #18) & den spanske kystby, Barcelona her: El Fossar de les Moreres … (Barcelona #18)). Og nu er det så blevet Frankrigs tur.

Otto fortæller Ella Bella, at Frankrigs nationaldag med et fint ord bliver kaldt Bastilledagen. Ella Bella synes, at ordet “bastille” lidt lyder som en eller anden smart grønsag. Så griner Otto og siger, at navnet henviser til borgen Bastille Saint-Antoine i hovedstaden, Paris. Borgen, som blev brugt til fængsel, blev stormet af pariserne d. 14. juli 1789. Og efterfølgende blev den symbolet på den revolution, det store oprør startede. Men det er en helt anden historie, som Ella Bella må få en anden god gang…

I Paris fejres Bastilledagen fra morgenstunden med store militærparader ned ad den brede boulevard,
Champs-Elysées. Og om aftenen er der kæmpe festfyrværkeri.

Læs mere om dagen, og se det eksakte program for dagens markering i Paris lige her: www.goparis.about.com

Posted by Sara

2 Comments - Oplev Paris i Prompt & Pragt …
(Paris #11)

 • avatar

  Lone marts 3, 2015 reply

  Hvornår udkommer din bog om Paris – vi skal afsted 4/4 2015.

  Super bøger

  • avatar

   Sara marts 4, 2015 reply

   Kære Lone

   Tak for din positive interesse for Ella Bella-bøgerne 🙂 Mht. Ella Bellas eventyr – Paris, så når den desværre ikke at udkomme før påske, hvor I skal afsted. Dette skyldes i høj grad, at jeg netop har lagt sidste hånd på Ella Bellas eventyr – Bornholm, som bliver årets forårs-bog 🙂 Så nu er fokus igen på Paris, og jeg håber, bogen udkommer inden for overskuelig fremtid.

   Mange hilsner og rigtig god tur (og husk endeligt at sig, hvis I opdager et eller andet fedt i byernes by, som kunne være relevant for Ella Bellas eventyr!)

   Sara Kangas, Ella Bellas eventyr®

Leave a comment


Scroll to Top