Must See – nu i fugleperspektiv …
(Berlin #23)


Et af de absolutte must sees i Berlin, er det imponerende mindesmærke Holocaust-Mahnmal. Da familien var i byen, fortalte Far Ella Bella og storebror Otto, at det store mindeområde også hedder Denkmal für die ermordeten Juden Europas. Sammen med Mor fik storebror Otto oversat det til at betyde mindesmærke for de dræbte, europæiske jøder. Far tilføjede, at blokkene netop er sat op for at mindes de mange jøder, der døde under 2. verdenskrig.

Området, som er større end 2,5 fodboldbaner, ligger tæt på Rigsdagsbygningen. Det består af i alt 2711 betonblokke i forskellige størrelser, som tilsammen danner et labyrintisk virvar. Ella Bella syntes, det var svært at finde rundt imellem de store blokke. Men også lidt spændende at gemme sig for storebror Otto, Mor og Far.

Hvis I ønsker at få et godt overblik over det gigantiske område (ala billedet herover), så køb en kop kaffe og en pandekage på Exxpressobar – og gå én etage op via trappen til højre for den lille café. På første sal er der nemlig en dejlig stor tag-terrasse, hvor udsigten er betagende og overblikket i top.
Exxpressobar ligger på Cora-Berliner-Strasse. Læs mere om åbningstider på: www.exxpressobar.de 

 

Posted by Sara

Leave a comment


Scroll to Top