Oplev Gys og Gru – hele året …
(London #47)


I aften er det (endeligt) Halloween. Så skal der gyses og forskrækkes. For som Ella Bella og storebror Otto lærte, da de var til Boo at the Zoo i Londons zoologiske have (se indlægget fra d. 26. oktober her: Boo at the Zoo (London #46)), kommer skeletterne så at sige kommer ud af skabet, når det er Halloween ...

Et sted, hvor skræk og rædsel er i fokus hele året rundt, og ikke kun en enkelt aften i oktober, er hos London Dungeon. For på den velbesøgte turistattraktion, som Far oversætter til Londons fangekældre, bliver et udvalg af de mest grufulde og skræmmende begivenheder i byens historie udstillet og udspillet. Og der er ikke sparet på blodet. Altså af den kunstige slags … Så da Ella Bella er med resten af familien i London – og storebror Otto foreslår, at de skal tage i London Dungeon – så skal Mor og Far lige overveje det en ekstra gang.

For i London Dungeon bliver der på måder, der involverer publikum, vist scener fra over 40 historiske begivenheder. F.eks. kan man opleve Den store pest i 1665, hvor op mod 100.000 mennesker døde af den frygtelige sygdom. Man kan nærmest mærke den altødelæggende ild fra Den store brand i London i 1666, hvor en omfattende del af byen blev totalt ødelagt. Man kan møde Jack the Ripper, som er den kendte kvindemorder fra 1888. Man kommer næsten på egen krop til at opleve nogle af de rædsler, som fandt sted inden for torturkammerets fire vægge. Og meget, meget mere.

Storebror Otto, der på alle måder er meget historieinteresseret, får overtalt Far til at tage med en tur på det rædselsvækkende museum. Ella Bella synes selv, at hun er lidt for lille til at lære den side af London at kende. Så i stedet tager hun Mor i hånden for at finde en café i nærheden. Det passer Mor udmærket.

Læs mere om London Dungeons åbningstider, adresser o.l. her: www.the-dungeons.co.uk

Posted by Sara

Leave a comment


Scroll to Top