Oplev de bøf-spisende vagter …
(London #34)


Centralt placeret i London ligger det imponerende borgkompleks Tower of London (som også blot bliver kaldt Tower). Storebror Otto, der har engelsk i skolen, har lært, at Tower betyder tårn. Det synes Ella Bella giver vældig god mening. For spredt rundt på den store bygning, er der masser af tårne. Flere end Ella Bella kan se, derfra hvor hun står.

Imens familien står i kø, fortæller Far, at borgen er den ældste bygning, som bruges af den britiske regering. Det første tårn blev bygget allerede i slutningen af 1100-tallet. Og fra cirka år 1350 så komplekset mere eller mindre ud, som det gør idag. Så på en måde har det altså taget flere århundreder at bygge Tower of London.

Da Far fortsætter med at fortælle, at borgens primære funktion var at være et sikkert sted for monarken, hvis landet kom i krig – så begynder Ella Bella at kigge efter dronningen.  Storebror Otto synes, hun er lidt skør … Så han siger derfor til hende, at Tower også var et rigtigt uhyggeligt fængsel i mange mange år. Så skynder Ella Bella sig at tage Mor i hånden … Og det er først, da hun hører, at de opbevarer de flotte kronjuveler på netop Tower of London, at hun igen synes, at de skal gå ind på den lidt uhyggelige borg …

Så er de endeligt nået helt frem i køen. Inden familien får lov til at gå ind, vil manden med den sjove uniform tjekke Mors taske. Imens han kigger, fortæller storebror Otto Ella Bella, at manden hedder en Beefeater. Og da Far hjælper med at oversætte ordet til “bøf spiser”, kan Ella Bella ikke lade være med at grine. Men kun indtil vagten kigger på hende – og så også vil tjekke hendes rygsæk … Han finder dog heldigvis ikke noget, som ikke må komme med ind på Tower of London.  

Vel inde på borgen siger Far, at grunden til, at vagterne hedder Beefeaters, er, at de i mange år faktisk fik udbetalt deres løn i netop kød. Det, synes både Ella Bella og storebror Otto, lyder som en usædvanlig dårlig aftale. Men det var måske ikke så dårligt dengang i de gamle dage i London.

Læs mere om den store borg og dens åbningstider mm. her: www.hrp.org.uk

Og læs mere om de bøf-spisende vagter her: www.woodlands-junior.kent.sch.uk

Posted by Sara

Leave a comment


Scroll to Top