Oplev Danmarkshistorien i Ribe
(Vadehavet & Ribe #43)


Som mange nok har opdaget, har DR for tiden fokus på Danmarkshistorien på flere af kanalerne. Et fokus der vil vare resten af 2017.

Man behøves dog ikke at tænde for fjernsynet for at få en fornemmelse af den spændende historie, Danmark har gennemgået. For på et overdækket udendørsområde ved feriecentret Ribe Byferie er det fine og rigt illustrerede Ribe Tapet udstillet.

Hverken Ella Bella eller storebror Otto har hørt om tapetet før, men umiddelbart synes de, at det lyder en anelse kedeligt. For et tapet – er det ikke sådan noget blomstret papir, der sidder på en væg? Far forsikrer dem om, at Ribe Tapetet langt fra er kedeligt (eller blomstret…). Derimod er det en slags tegneserie, der over hele 12 meter fortæller Ribe bys (og dermed en vigtig del af Danmarks) historie fra år 700 og frem til i dag. Begge børns interesse er med det samme vakt!

Det imponerende kunstværk er lavet af kunstneren Bernd Hobohm, og i alt består værket af seks historiske billeder, der omhandler årene 700-1000, 1000-1300, 1300-1600, 1600-1700, 1800 og nutiden. Så det er altså perioder som vikingetiden, middelalderen, reformationen, industrialiseringen og meget andet, kunstneren har tegnet.

Tapetet indeholder mange forskellige elementer, og især storebror Otto er imponeret over, hvor meget af historien det er lykkedes kunstneren at få med. Og Ella Bella – hun har fået travlt med at finde alle de søde hunde, hun har opdaget, der er tegnet på hvert billede. Mor fortæller, at de alle er såkaldte ribehunde. Ella Bella er overrasket over, hvor forskellige de har set ud. Historiens gang har tilsyneladende indflydelse på det meste!

Læs mere om Ribe Tapetet samt Ribe Byferie her: www.ribe-byferie.dk

Posted by Sara

Leave a comment


Scroll to Top