Oplev 12 meter Danmarks historie …
(Vadehavet & Ribe #29)


Ella Bellas, storebror Ottos, Mors og Fars eventyr rundt i området omkring Vadehavet & Ribe er ved at være slut. For denne gang. For hvis det står til Ella Bella og storebror Otto, så skal de helt sikkert tilbage! Og Mor og Far virker ikke svære at overtale…

Som en god afslutning på deres mange spændende oplevelser foreslår Far, at de skal se Ribe Tapetet. Hverken Ella Bella eller storebror Otto har hørt om tapetet før, men umiddelbart lyder det en anelse kedeligt. For et tapet – er det ikke sådan noget blomstret papir, der sidder på en væg?

Far forsikrer dem om, at Ribe Tapetet langt fra er kedeligt (eller blomstret…). Derimod er det en slags tegneserie, der over hele 12 meter fortæller Ribe bys historie fra år 700 og frem til i dag. Begge børns interesse er med det samme vakt!

Det imponerende kunstværk er lavet af kunstneren Bernd Hobohm, og det er udstillet på et overdækket udendørsområde ved Ribe Byferie. I alt består værket af seks historiske billeder, der omhandler årene 700-1000, 1000-1300, 1300-1600, 1600-1700, 1800 og nutiden. Så det er altså perioder som vikingetiden, middelalderen, reformationen, industrialiseringen og meget andet, kunstneren har tegnet.

Tapetet indeholder mange forskellige elementer, og især storebror Otto er imponeret over, hvor meget af historien det er lykkedes kunstneren at få med. Og Ella Bella – hun har fået travlt med at finde alle de søde hunde, hun har opdaget, der er tegnet på hvert billede. Mor fortæller, at de alle er såkaldte ribehunde. Ella Bella er overrasket over, hvor forskellige de har set ud. Historiens gang har tilsyneladende indflydelse på det meste!

Læs mere om Ribe Tapetet samt Ribe Byferie her: www.ribe-byferie.dk
Og læs mere om ribehundene her: www.ribehundevenner.dk

Posted by Sara

Leave a comment


Scroll to Top