Op på hesten igen, Storbritannien …
(London #66)


De sidste par dage har Storbritannien (og herunder England) været i modvind. Først med deres Brexit-afstemning d. 23. juni, hvor et knebent flertal af befolkningen ønsker, at Storbritannien forlader EU. Og senest igår aftes, hvor Island til manges overraskelse besejrede England ved sommerens EM i fodbold.

“Så må de op på hesten igen”, overhørte Ella Bella Far sige til Mor her til morgen. Det syntes hun lød lidt underligt. Men så kom hun til at tænke på ham garderen, hun så sammen med familien, da de var på eventyr i London. For i London er der en såkaldt Horse Guard – altså en hestegarde, som bl.a. står opstillet ved Horse Guards Headquarters. Så nu giver det, Far sagde mening – hvis altså fodboldsspillerne på det engelske landshold arbejder som hestegarder, når ikke de spiller fodbold…

De ridende gardere er en del af dronningens livvagter, og to gange dagligt kan man overvære et vagtskifte ved Horse Guards ParadeElla Bella og resten af familien så sådan et skifte, og især storebror Otto syntes, at det var meget spændende. Mor, der ikke er så glad for heste, holdte sig på behørig afstand – mens hun holdte godt fast i Ella Bella. Som altid tog Far en masse masse billeder.

Familien fulgte med hestene og de flotte gardere op langs den brede allé The Mall og helt op til det gigantiske slot Buckingham Palace. Men det er en helt anden historie.

Vagtskiftet ved Horse Guards Parade finder sted dagligt kl. 11 (man – lør) og kl. 10 om søndagen. Det tager omkring 30 min. Hver dag kl. 16 er der desuden Four O’Clock Parade. Og så kan man passende tage en kop the efterfølgende.

Læs mere om Horse Guards Parade her: www.visitlondon.com

Posted by Sara

Leave a comment


Scroll to Top