OL i Barcelona, 1992
(Barcelona #31)

ol-bcn
I 1992 var det Barcelonas tur til at afholde OL. Og selvom det er mere end 20 år siden, kan man stadig se masser spor af legene rundt i byen. Den olympiske stadion ligger f.eks. stadig og troner oppe på det store bjerg Montjuïc.

Storebror Otto, som er meget interesseret (også) i OL, lokker resten af familien med ind på det anderledes museum Museu Olímpic i de l’Esport. Det er et museum, der kun handler om OL! Lige noget for storebror Otto – men også resten af familien, skal det vise sig. For man kan både prøve at løbe om kap med den megahurtige Carl Lewis, lære hvordan, du kan blive bedre til at cykle (og måske vinde i en olympisk medalje en dag …) og meget meget mere.

Vel ude fra museet igen, får Ella Bella øje på det, der er blevet et arkitektoniske kendetegn på Barcelonas olympiske lege. Nemlig Olympic Antenna (tegnet af Santiago Calatrava). Hovedfunktionen med antennen var at sørge for, at al kommunikation i forbindelse med legene forløb smertefrit. Ella Bella og storebror Otto er enige om, at det var godt, at ham Calatrava ikke bare lavede en kæmpe parabol, ala den de har hjemme i haven …

Læs mere om det interaktive OL-museums åbningstider, adresse og andet her: www.barcelona.dk/museu-olimpic

Posted by Sara

Leave a comment


Scroll to Top