Oh, Champs-Élysées …
(Paris # 8)


En af de ting, Far og storebror Otto elsker, når det er sommer, er at se sport. Og især det store franske cykelløb, Tour de France. 

Ella Bella har aldrig rigtigt forstået hvorfor. For det er jo bare en masse mænd, der cykler op og ned af bjerge. Eller endnu mere kedeligt – lige ud på tørre landeveje. Normalt har Mor heller ikke megen fidus til cykelløbet, men i år er det åbenbart anderledes. I hvert fald har Mor sagt, at hun gerne vil se med på løbets sidste dag.

Først tænker Ella Bella, at Mor har fået solstik. Ikke mindst da hun begynder at synge en sang på et sprog, som Ella Bella ikke forstår meget af. Det lyder, som om hun synger: “Ååhh, sjamsjelisje, da-da-da-da-dam, ååhh, sjamsjelisje …”. Så siger storebror Otto, at det er Champs-Élysées, Mor hun synger om – altså den der store vej midt i Paris, der går fra Place de la Concord til Triumfbuen. Ella Bella kan godt huske, at hun sammen med resten af familien har besøgt både pladsen med den høje obelisk og den store bue (læs mere her: Arc de Triomphe de l´Etoile … (Paris #5)). Men hun forstår stadig ikke hvorfor, Mor synger om den brede vej.

Far, der har sat sig godt til rette i sofaen, siger så til Ella Bella, at det såmænd er fordi, at den allersidste strækning af Tour de France bliver kørt på netop Avenue de Champs-Élysées, som er vejens fulde navn. Og at grunden til, at Mor for en gang skyld er interesseret i løbet, nok er, at hun sammen med Ella Bella, storebror Otto og Far var i Paris siden sidste cykelløb. Så nu har hun lyst til at gense lidt af byernes by, som Paris også bliver kaldt.

Far har (som oftest) ret. Og imens cyklisterne kører ind i byen, vil Mor sidde klistret til skærmen. Så vil hun nemlig udpege alle de steder, familien var forbi på deres eventyr i Paris. Ikke mindst langs den brede og to km. lange vej, Champs-Élysées. Her ligger både Det Danske Hus, en masse caféer og flere dyre designbutikker såsom Chanel og Gucci. Til Fars glæde kunne Mor heldigvis nøjes med at vindueskigge på butikkerne …

Nu kan Ella Bella meget bedre huske den brede avenue igen – og at hun så den fra toppen af Triumfbuen. Så når cykelrytterne kører det sidste stykke af Tour de France idag, vil hun helt sikkert også kigge med. Sammen med resten af familien.

Læs mere om Champs-Élysées her: www.parisguiden.dk

Og få mere info om Tourens sidste dag her: www.letour.fr

Posted by Sara

Leave a comment


Scroll to Top