Norsk Kunst i Italiensk Arkitektur …
(Oslo #12)


Da Ella Bella, storebror Otto, Mor og Far var en tur i Oslo i foråret, var de forbi Akerbrygge. Som I kunne læse på blogindlægget d. 6. juli (Ak ja, Akerbrygge … (Oslo #9), er Akerbrygge et havnenært område centralt beliggende i Oslo. Velbesøgt alle ugens dage – ikke mindst i weekenden.

Nu er der endnu en grund til at følge trop, og tage et smut forbi Oslo fine havnefront. For på Tjuvholmen (som er området umiddelbart bag Akerbrygge), åbner Oslos nye kunstmuseum på lørdag d. 29. september. Det nye sted for kunstinteresserede hedder Astrup Fearnley Museet. 

Selvom bygningen er helt ny, så har Astrup Fearnley Museet faktisk eksisteret siden 1993. Det synes Ella Bella lyder lidt underligt. Så fortæller Mor, at det er fordi, at museet indtil 31. december 2011 lå et andet sted i byen. Der blev pladsen for trang, og så valgte museet (som er et privat samtids-kunstmuseum med både norske og internationale kunstnere) at bygge et nyt og større sted. Og det er altså den bygning, der nu åbner på Tjuvholmen. 

Selvom bygningen ikke stod helt færdig, da Ella Bella og resten af familien besøgte den norske hovedstad, var den allerede da kæmpestor. Så Far havde travlt med kameraet – for arkitekturen er speciel og materialerne flotte, synes Far. Og imens han klikkede løs med kameraet, fortalte Mor Ella Bella og storebror Otto, at kunstmuseet er tegnet af den italienske arkitekt Renzo Piano. Så spurgte Ella Bella, om der ikke er arkitekter i Norge, siden de er nødt til at få en fra Italien til at designe bygningen. Storebror Otto syntes, som ofte før, at Ella Bella var lidt skør!

Læs mere om museet, dets samling, historie, åbningstider og alt muligt andet her: www.afmuseet.no

Posted by Sara

Leave a comment


Scroll to Top