Middelaldertræf på Middelaldercenteret
(Bornholm #6)

Bornholms-MiddelaldercenterOtto er vældig interesseret i det meste. Ikke mindst historiske ting og begivenheder. Så han har glædet sig meget til at besøge Bornholms Middelaldercenter, som er et oplevelsescenter med flere forskellige aktiviteter. Især i højsæsonen er her masser at opleve – særligt når der er det årligt tilbagevendende Middelaldertræf.  

Middelaldercenteret har flere bygninger placeret rundt om på den store grund. Her er både en stormandsgård med et stort vagttårn, hvorfra der er udsigt til blandt andet Østerlars Rundkirke. Og neden for stormandsgården ligger en smedje, en vandmølle og nogle mindre landejendomme.

Ella Bella, Otto, Mor og Far er klar til at starte deres tur rundt i middelaldercenteret, men først skal de se en middelalderkanon blive fyret af. De holder sig alle for ørerne! BANG!

I højsæsonen summer det store område af liv, og der er masser af ting at prøve. For et eksempel at støbe lys over bål. Ella Bella synes, det lyder sjovt. Så hun får, med hjælp fra den hætteklædte mand, gjort en pind med væge klar. Og så er det ellers bare at dyppe vægen i den smeltede voks. Og vente. Og dyppe. Og vente.

Og dyppe.

Imens Ella Bella tålmodigt støber sit lys, underholder Otto med, at middelalderen i Danmark strækker sig fra år 1050-1536. Middelalderen sluttede, da Danmark forlod den katolske kirke til fordel for den protestantiske, men det er en helt anden historie.

Manden med hætten tilføjer, at de på Bornholms Middelaldercenter koncentrerer sig om at vise ting fra en periode på 150 år, nemlig tiden fra år 1300-1450. Og han fortæller videre, at middelalderen var en tid, hvor man var selvforsynende med næsten alt. Det vil sige, folk selv producerede de ting, de skulle bruge. Det var kun meget lidt, der blev solgt til andre, ligesom man kun købte ganske få ting udefra.

En af de ting, de mennesker, der levede i middelalderen, selv lavede, var stearinlys – og nu har Ella Bella også lært det. For nu er lyset endelig ved at være færdigt og klar til at blive klippet ned fra pinden. Ella Bella glæder sig til at tænde det, når de kommer hjem.

Læs mere om Middelaldertræffet på Bornholms Middelaldercenter lige her: www.bornholmsmiddelaldercenter.dk

Posted by Sara

Leave a comment


Scroll to Top