LEGOLAND® – Ribe Style …
(Vadehavet & Ribe #11)


Et af de helt sikre must sees, når man er afsted med børn i området omkring Vadehavet & Ribe, er den store forlystelsespark, LEGOLAND® ved Billund. Noget, som både Ella Bella og storebror Otto har helt styr på …

Ella Bella har været i LEGOLAND® to gange før. Første gang var hun så lille, at hun ikke rigtigt kan huske noget. Anden gang var for et år siden, dengang Ella Bella var fire år gammel. Og hun kan huske flere ting fra besøget. Bl.a. da hun kørte rundt på Safari med Mor, som næsten ikke kunne få sin numse ned i sædet ved siden af Ella Bella. (Mor mente vist selv, at det var pga. de lange ben, og at det på ingen måder havde noget med størrelsen på hendes bagdel at gøre …). Eller da Ella Bella og storebror Otto fik overtalt Far til at tage med op i den sjove og lidt vilde Piratkarussel – han var helt rundtosset, da turen sluttede …

Nu er Ella Bella så blevet et helt år ældre – og dermed også et par centimeter højere. Og især det med højden er vigtig! For sidste år var der flere ting, Ella Bella gerne ville have prøvet, men som hun desværre var lidt for lille til. Og det betød, at der var flere af de hurtige og vilde forlystelser, som storebror Otto kunne få lov til at prøve, som Ella Bella måtte nøjes med at kigge på fra jorden.

Så i de sidste par uger har Ella Bella sørget for at spise ekstra meget, og forsøgt at strække sig ekstra laaaang hver morgen og aften ved at stå på tæer med hænderne strakt godt op mod loftet. Bare for at være helt sikker på at være mindst 115 cm høj, som er et højdekrav på flere af forlystelserne. Storebror Otto har bare rystet på hovedet af sin skøre lillesøster, for han ved godt, at man altså ikke kan strække sig højere på den måde, Ella Bella forsøger at gøre. Men han synes, det ser sjovt ud, så han siger ikke noget til hende …

Også Far glæder sig meget til årets besøg i parken. For efter familien er begyndt at tage på eventyr i området i og omkring Ribe, mener han at kunne huske, at byen faktisk er udstillet i LEGOLAND®. Først forstår Ella Bella ikke, hvad han mener med, at byen er “udstillet”. For LEGOLAND® er da ikke noget museum?! Så griner Far og siger, at et mindre område af forlystelsesparken hedder Miniland. Her kan man, som en anden kæmpe, gå rundt imellem byer og steder, som findes i virkeligheden – og som altså er skaleret ned i miniformat. F.eks. kan man både opleve Dronnings slot, Amalienborg, komme tæt på den hollandske hovedstad, Amsterdam, se den nærvedliggende lufthavn, Billund Lufthavn tæt på, se Egon, Benny og Kjeld fra Olsen Banden på nye afveje og så altså også et udsnit af Ribe centrum. For Far har husket rigtigt.

Da storebror Otto fortæller Ella Bella, at alt i Miniland er bygget af LEGO® klodser, så er hun først sikker på, at han driller hende. For det ville jo tage flere år og mange tusind klodser. Men da familien kommer tættere på de mange små bygninger, forstår Ella Bella, at storebror Otto faktisk talte sandt. Og nok også da han fortæller, at der i alt er brugt 20 millioner LEGO® klodser til at bygge de mange byer og steder.

Da Far efter lidt søgen har fundet frem til Ribe i Miniland, læser han på et skilt, at 553.000 af de 20 millioner LEGO® klodser er brugt til at bygge domkirken, havnen og de små hyggelige huse. Ella Bella kan sagtens kende flere af stederne i byen – og hun synes, det er sjovt at tænke på, at hun for ikke så lang tid siden har stået oppe i præcis det kirketårn, der er lavet af røde LEGO® klodser (se indlægget om Ribe Domkirke her: Ribe i fugleperspektiv … (Vadehavet & Ribe #3)).

Efter Far har fået taget billeder af LEGO®-Ribe fra alle mulige og umulige vinkler, er det endeligt blevet tid til at prøve parkens forlystelser. Og storebror Otto ved lige præcist hvilket sted, de skal starte. Nemlig ved Vikings River Splash. Mor og Far synes, det virker til at være et oplagt sted – det lyder jo til at have noget med vikingerne at gøre, ligesom et par af de steder, de har besøgt i Ribe (Læs f.eks. om Ribe VikingeCenter her: Der skal 18.000 ringe til en ringbrynje … (Vadehavet & Ribe #9)). Ella Bella er mere optaget af, om hun mon har vokset (og strækket) sig stor nok til at komme med. Og jo, såmænd. Ella Bella måler lige præcis 115 centimeter, hvilket er minimums højden for at prøve Vikings River Splash. Det kilder allerede i Ella Bellas mave!

Læs mere om LEGOLANDS® adresse, åbningstider, særarrangementer o.l. lige her: www.legoland.dk

 

Posted by Sara

Leave a comment


Scroll to Top