Leg til minde om Folkets Prinsesse …
(London #39)


En af de mest populære legepladser i London ligger i udkanten af parken Kensington Gardens. Legepladsen er lavet til minde om Prinsesse Diana, som i 1981 blev gift med Prins Charles i den store katedral St. Paul’s Cathedral. Parret fik to drenge, men ægteskabet holdt ikke. Og i 1996 blev Diana og Charles skilt. Året efter døde Diana under tragiske omstændigheder i en bilulykke i Frankrigs hovedstad Paris. Det var d. 31. august 1997 – altså præcis 15 år siden idag.

Efter sigende var prinsesse Diana verdens mest fotograferede person. Og hun var elsket af mange. Faktisk blev hun ofte kaldt Folkets Prinsesse. Så da Diana døde, var der et stort ønske om at mindes hende. Og da hun var meget optaget af børns ve og vel, var det oplagt, at ét af mindesmærkerne skulle være netop en legeplads. Stedets fulde titel er: Diana, Princess of Wales Memorial Playground. 

Legepladsen er bygget op omkring temaet Drengen, der ikke ville blive voksen. Mor siger, at titlen er inspireret af historien om Peter Pan. Ella Bella og Otto kender godt eventyret om den flyvende dreng, der bor i Never Land sammen med Klokkeblomst. Peter Pan elskede at lege og have det sjovt. Og Ella Bella og Otto er enige om, at det er det bedst tænkelige tema for en legeplads overhovedet!

Imens Mor går ud for at købe en kop kaffe i caféen ved legepladsens indgang, kravler Ella Bella og Otto op på det flotte skib. De vil nemlig lege, at de kæmper – på bedste Peter Pan/Kaptain Hook-manér. Sikken et fantastisk sted!

Læs mere om legepladsen, Kensington Garden og de andre royale parker her: www.royalparks.org.uk

Posted by Sara

Leave a comment


Scroll to Top