Lækker lektørudtalelse …


En lektørudtalelse er kort fortalt en boganmeldelse skrevet af bibliotekarer til bibliotekarer.

Formålet er at understøtte kvaliteten af materialevalget i folke- og skolebiblioteker. Lektørudtalelsen skal med andre ord hjælpe det enkelte bibliotek med at vurdere kvaliteten af et produkt – uden nødvendigvis selv at have bogen i hånden.

Det er kun en mindre del af de bøger, der bliver udgivet, der er så heldige at få en lektørudtalelse. I forbindelse med udgivelse af en bog, bliver der sendt ét eksemplar ind til Danmarks Biblioteks Center (DBC). Her bliver de bøger, som DBC mener er relevante for bibliotekerne, udvalgt. Og herefter bliver bogen bedømt af en bibliotekar, som så skriver lektørudtalelsen. Udtalelsen har derfor stor betydning for interessen for bogen. Både på bibliotekerne og i boghandlerne.

Ella Bellas eventyr – Berlin har været så heldig at blive “udtaget” til at få en sådan udtalelse fra DBC. Og heldigvis er indstillingen overfor hele det nye rejseunivers yderst positiv! Således er den samlede konklussion følgende:

Charmerende og professionelt udført rejsebog, der fint supplerer de gængse rejseguides. Ella Bella vil inspirere mange familier både før, under og efter turen til Berlin. Forhåbentlig kommer der flere i serien. 

Læs resten af lektørudtalelsen ved at klikke her: Ella Bellas eventyr – Berlin, lektørudtalelse 

Posted by Sara

Leave a comment


Scroll to Top