La Sagrada Família …
(Barcelona #1)


Sommerferien er så småt begyndt. Ella Bella, storebror Otto, Far og Mor skal bruge en del af den i den spanske storby, Barcelona.

For byen har noget for hele familien: Ella Bella elsker at bade i havet, storebror Ottos er tosset med fodbold, Mor ønsker kaffe, kunst og arkitektur. Og Far, han er til tapas og Kodak-moments.

Barcelonas (og efter mange meninger også Spaniens) #1 Must See er den imponerende kirke La Sagrada Família. Og det kan man nu godt forstå! For selvom kirken stadig er en stor byggeplads, kan man sagtens danne sig et indtryk af de gigantiske dimensioner og finurlige detaljer, den kommer til at få.

La Sagrada Família betragtes som arkitekten Antoni Gaudís mesterværk. Og selvom Gaudi arbejdede på projektet gennem 43 år, indtil hans død i 1926, så blev kirkebyggeriet altså langt fra færdigt.

Storebror Otto har fået fat i en brochure fra stedet. Og sammen med Far har han regnet ud, at der er blevet bygget på kirken i 130 år. Det vil sige, at de begyndte før selv Oldemor blev født! Det synes Ella Bella er helt vildt at tænke på – at hun faktisk ikke kender nogen, der er så gamle som kirken. Og da Mor videre fortæller, at man stadig regner med at skulle bygge på La Sagrada Família i mellem 30-80 år endnu, bliver Ella Bella næsten helt forpustet. Det vil sige, at hun kan være rigtig gammel, når kirken endeligt er færdig. Måske ligeså gammel som Oldemor. Ella Bella bestemmer sig for, at hun i så fald vil tage sine oldebørn med til Barcelona for at se kirken.

Når La Sagrada Família står færdig om mange, mange år, vil den have i alt 18 tårne. Det tårn, der bliver rejst i midten af kirken, kommer til at måle i alt 170 meter. Mor siger, at det ret præcist svarer til, at hun står 100 gange ovenpå hinanden. Altså når ikke hun har højhælede sko på. Ella Bella tænker, at det nok også vil gøre ret ondt i skuldrene, hvis Mor beholdt stilletterne på …

Læs mere om det imponerende byggeri på den officielle hjemmeside (der er også information på engelsk): www.sagradafamilia.cat

Posted by Sara

Leave a comment


Scroll to Top