Kom til KULTURNAT på Fregatten Jylland
(Nationalpark Mols Bjerge #3)

fregatten-jylland-kulturnat
Da Ella Bella, Otto, Mor og Far var på eventyr rundt i Nationalpark Mols Bjerge, var de selvfølgelig på besøg på Fregatten Jylland. Det smukke skib, der er verdens længste, bevarede krigsskib af træ, står på tørdokken ved Ebeltoft Havn.

Otto, der ved en masse om det meste, fortæller, at Fregatten Jylland deltog i slaget ved Helgoland i 1864, og det siges, at det var en kanon fra fregatten, der affyrede den afgørende kugle i søslaget. I dag bliver skibet brugt som museum, og hvert år bliver det besøgt af tusindvis af gæster.

Da de besøger skibet, tager Ella Bella, Otto og Mor frisk den stejle trappe op på øverste dæk, mens Far, der ikke er så meget for højder, er lidt længere om at komme op. Mens de venter på Far, lægger Ella Bella hovedet helt tilbage og kigger op i masten. Puha, der er rigtig langt op – selvom hun ikke har ligeså meget højdeskræk som Far, så skal hun ikke nyde noget af at skulle kravle helt derop.

Da familien atter er samlet, går de på opdagelse under dæk. Her møder de søløjtnant Hans Christian Holm og batterichef Harald Flint – og går herefter på jagt efter Kaptajn Kalle Krudts Dødsmandskiste, som efter sigende skulle indeholde en rigtig sørøverskat. Ella Bella sitrer af spænding og Otto råber begejstret: “Splitte mine bramsejl!”.

I forbindelse med KULTURNATTEN, 14. oktober 2016 kan I opleve Fregatten Jylland i lommelygtens skær fra kl. 18 – 21. Den spændende aften bliver afsluttet med et kanondrøn i nattemørket kl. 21, så alle spøgelser og uhyrer bliver skræmt væk, og nattesøvnen kan blive tryg og dejlig. HUSK LOMMELYGTE!

Læs mere om Fregattens Jyllands åbningstider, adresse m.m. her: www.fregatten-jylland.dk

Posted by Sara

Leave a comment


Scroll to Top