Kaffe 200 meter oppe …
(Berlin #18)


Et af Berlins mest kendte varetegn er det imponerende Fjernsynstårn. Det er i alt 368 meter højt, med antenne og det hele. Historien lyder, at de tyske skolebørn lærer, at tårnet er 365 meter højt. Det tal er nemlig nemmere at huske, da det er det samme som antallet af dage på et år …

Ella Bellas Mor, som jo er ganske kaffekyndig og ikke mindst ganske kaffetørstig, er helt med på, at familien skal en tur op i tårnet. For i kuglen, som sidder 200 meter oppe, er der en restaurant, hvor man kan drikke … kaffe … og altså også andet, hvis man ikke har så habilt et koffeinbehov, som det er tilfældet med Ella Bellas Mor …

Da Ella Bella og storebror Otto hører, at gulvet drejer rundt, så er de også klar til en tur højt til vejrs. Så kan den lille familie nemlig sidde samme sted og alligevel se hele byen. Det er da smart fundet på!

Vær opmærksom på, at I kan undgå den ofte lange kø for at komme op i Fjernsynstårnet på to måder. Enten ved at 1) købe en VIP-billet eller gøre brug af 2) en smart sms-service.

1) VIP-billetterne bestilles og betales online, hvor I samtidig bestemmer, hvilket tidspunkt I vil op i tårnet på. Billetterne er lidt dyrere end de normale billetter.

2) Sms-servicen fungerer således, at I køber jeres billetter i tårnets billetsalg. Herefter sender I en sms med den kode, der står på billetten til +49 (0 151) 15 16 39 22. Ca. en halv time før det tidspunkt, I kan komme op i tårnet, modtager I en sms, hvorefter I skal gå tilbage til tårnet. Servicen koster ikke ekstra (ud over normale sms-udgifter).

Læs mere om Fjernsynstårnet og de forskellige billetmuligheder på:
www.tv-turm.de

Posted by Sara

Leave a comment


Scroll to Top