Idag er det Berlin-Marathons fødselsdag … (Berlin #48)


Ella Bellas Mor elsker at løbe! Og i år skal hun for første gang prøve at løbe et marathon. Ella Bella synes, det lyder spændende. Selvom hun ikke aner, hvad et marathon er …

Storebror Otto kommer, som oftest før, Ella Bella til hjælp. Han forklarer hende, at et marathon er et løb, hvor deltagerne løber en distance på 42,195 kilometre. Ella Bella har endnu ikke helt styr på tal og mål, så storebror Otto forklarer hende, at distancen svarer til den afstand, der er fra familiens hus og hjem til onkel Ole. Ella Bella synes, det lyder helt vildt! At der er nogen, der kan løbe langt. For hun synes, det nogle gange tager en evighed, når de skal besøge onkel Ole. Og de kører endda i bil!

Begrebet “at løbe et marathon” stammer tilbage fra det første moderne Olympiske Lege i Athen i 1896. Da var distancen dog “kun” på 40 kilometer. Det var først ved det olympiske marathonløb i London i 1908, at strækningen blev fastsat til de 42,195 km, vi kender idag. 13 år senere, i 1921, blev denne afstand godkendt som den officielle marathon-distance.

Mor har trænet og trænet frem til den store dag, hvor hun sammen med 40.000 andre deltagere skal løbe et marathon. Og for at det bliver ekstra festligt og sjovt for hele familien, skal Mors første store løb foregå i Berlin.

For i år fejrer marathon-løbet i den tyske hovedstad nemlig 40 års fødselsdag. Og selvom Ella Bella tænker, at dem på 40 normalt er ret gamle og lidt kedelige, så glæder hun sig alligevel meget til at komme ned og heppe på Mor …

Læs mere om årets store marathon-event i Berlin lige her: www.bmw-berlin-marathon.com

Og læs mere om, hvordan I kan komme med til de mange marathons, der bliver afholdt rundt i verden her: www.marathon.dk

Posted by Sara

Leave a comment


Scroll to Top