Hurra for bageren!

meyers-honninghjerter
Dagen idag, 11.11, er som bekendt bagerens fødselsdag… Og hjemme hos Ella Bella & Co. fejrer de dagen ved at slå en stor portion (for)dej op.

For Far, som både elsker at bage og at spise det bagte, har de sidste par år haft stor succes med Claus Meyers vidunderlige honninghjerter. Og da fordejen til de smagfulde hjerter skal laves allerede 1 måned i forvejen, går Far altid igang på bagerens fødselsdag, 11.11).

Sikken en smart huskeregel, synes Ella Bella.

Meyers opskrift på de lækre hjerter er som følger:
Fordej (laves 1 måned i forvejen)
500 g honning (almindelig fast honning eller akaciehonning)
500 g hvedemel

Honningkagedej
2 æggeblommer
10 g hjortetaksalt
1 kg honningkagefordej
10 g potaske
5 g stødt kanel
5 g stødt ingefær
5 g stødt nellike
olie og mel til bagepladen

Til overtræk
200 g mørk chokolade, gerne 85 %


Sådan gør du:

Fordej
Varm honningen op til 40-50°. Ælt honning og hvedemel godt sammen i en skål, og kom det i en bøtte med låg på. Gem fordejen på et ikke for lunt sted, fx i et køkkenskab, i minimum 1 måned.

Bemærk, at fordejen bliver hård – og nogle gange stenhård – og det er der ikke noget galt i. Når potasken bliver tilsat, sker der en kemisk reaktion, som gør, at dejen langsomt bliver blød igen og til at håndtere.

Honningkagedej
Kom æggeblommerne i en skål, og rør hortetaksaltet ud i dem, til der ikke er nogen klumper. Rør potasken ud i et par skefulde vand eller mælk (pas på, det kan godt blive varmt). Bland æggeblommerne og potasken i fordejen, tilsæt kanel, ingefær og nellike, og ælt dejen godt sammen. Det tager ca. 6-8 minutter i hånden og 6 minutter på en røremaskine – først 3 minutter ved lav hastighed og så 3 minutter på fuld hastighed – stop røremaskinen hvis den lyder anstrengt).

Rul dejen ud på et meldrysset bord, til den er ca. 4 mm tyk, og stik eller skær den ud som hjerter. Rul dejresterne ud igen, og stik flere hjerter ud. Sæt hjerterne på en bageplade, som du har smurt med lidt olie og drysset med mel, og bag dem i 8–10 minutter ved 180°.

Mærk, om hjerterne er bagt færdige, ved forsigtigt at presse en finger ned på toppen – hvis din finger efterlader et aftryk, skal de bage lidt længere. Flyt honninghjerterne over på en bagerist, og lad dem køle af. De er stenhårde, lige når de er bagt, men en tur i køleskabet efter afkøling gør dem lækre og bløde. Så læg hjerterne i en bøtte med et fugtigt klæde over, og lad dem stå i køleskabet i 3–4 dage.

Tag honninghjerterne ud af køleskabet, og pensl dem med mørk chokolade, som du har smeltet over et vandbad. Når chokoladen er stivnet, er honninghjerterne klar til at blive spist.

TIP Overtræk kun de honninghjerter med chokolade, som skal spises med det samme. Resten kan holde sig mindst 1 måned i køleskabet uden at blive tørre. Du kan pynte hjerterne med glansbilleder, mens chokoladen stadig er våd, eller skrive på dem med hvid glasur, når chokoladen er stivnet.

Find Meyers hjemmeside med opskriften lige her: www.meyersmad.dk

Posted by Sara

Leave a comment


Scroll to Top