Guide til loppefund i Paris
(Paris #18)


Forårets komme er for mange lig med tid til årets første tur på loppemarked. Det gælder (heldigvis, mener Ella Bellas Mor) ikke kun i Danmark.

Så da familien er i Paris, insisterer hun på en tur på et af byens mange markeder. Og da Ella Bellas forældre jo godt kan lide at blande oplevelser med kultur, vælger Mor at trække familien hen på verdens største loppemarked, Marché aux Puces – Clignancourt.

Imens de følger strømmen af mennesker hen mod markedet, fortæller Mor, at loppemarkedet ved Clignancourt har eksisterer siden 1885. Da besluttede man at brolægge gaderne og få styr på de mange handlende. For allerede før det nuværende marked blev der solgt og handlet på stedet. I starten var det tiggere, der solgte ting og sager, som de havde fundet på gaden, men efterhånden udviklede det sig. Og i 1885 blev det altså begyndelsen på det loppemarked, som ligger her idag.

Ella Bella har fundet en bod, der bl.a. sælger gamle telefoner med drejeskive. Sådan nogle har hun aldrig set før, og hun mener helt bestemt, at de må være mindst 100 år gamle. Eller 500 år. (Det tal har storebror Otto lige lært hende at tælle til). Så da Far fortæller, at de faktisk havde ret præcist sådan en telefon, da han var barn, er Ella Bella næsten sikker på, at det ikke passer. For godt nok synes Ella Bella, at Far er gammel. Men da ikke  gammel? …

Det gigantiske marked er opdelt i 14 afdelinger og breder sig over et areal på 7 hektar. Og efter sigende kommer der op mod 150.000 besøgende pr. weekend. Så det gælder om at holde godt fast i hinanden – og passe på lommetyve!

Adressen på verdens største loppemarked + et par andre gode:

Marché aux Puces – Clignancourt
Avenue de la Porte de Clignancourt – 18. arrondissement.
Métro: Porte de Clignancourt
Åbent: lørdag, søndag og mandag hele dagen
Marché aux Puces – Montreuil
Avenue de la Porte de Montreuil – 20. arrondissement.
Métro: Porte de Montreuil
Åbent: lørdag, søndag og mandag hele dagen
Marché aux Puces – Vanves
Avenue de la Porte de Vanves – 14. arrondissement.
Métro: Porte de Vanves
Åbent: lørdag og søndag hele dagen

Posted by Sara

Leave a comment


Scroll to Top