Gør rejsetid til hyggetid!

Mais-Ferietips-maj-2017
Ferie er noget af det fedeste i verden. Der er bare lige det, at man lige skal flyve/køre/sejle et par timer, fem eller 12, før man er fremme ved destinationen. Og det kan godt være en udfordring, når man har børn med på rejsen.

Så hvordan kommer I gennem en flyvetur til Mallorca (cirka 3,5 time), Dubai (6 timer) eller Thailand (10-12 timer) uden at flå hovederne af hinanden eller genere resten af flyet med hyl og skrig?

Hos os har det altid været en kæmpe hjælp at have rygsækken pakket med tegnegrej, lidt legetøj og, den for os ret så (på rejsen) uundværlige iPad.

Jeg plejer at tanke op hos Søstrene Grene inden rejsen, og finde en god, tyk A4-blok samt måske en lidt mindre blok, som lettere at hive op ad rygsækken. Søstrene Grene har også de fantastiske små malebøger fra Colours by CPH, som er i pixibogsstørrelse, og derved nemme at have med på tur.

Vi har stort set altid Albas penalhus med på tur – uanset, om vi skal på kaffebar eller restaurant herhjemme, eller om vi er på ferie. Penalhuset er fyldt med farveblyanter fra Faber Castell (ja, de er dyre, men til gengæld knækker de aldrig, og de holder i årevis) plus blyantsspidser med i tasken. Det er nemt at hive frem, når ventetiden inden pomfritterne kommer bliver for lang.

Det er også altid godt med lidt nyt: Til vores seneste rejse til Barcelona, havde jeg købt en ret sej ting –“Feriekruseduller” fra Alvilda. Den består af en samling kort i postkortstørrelse – og en tusch, som kan viskes ud igen, og en masse opgaver foran og bagpå kortene. Mega smart! Kortene passer perfekt til en 4,5-årig, og jeg er sikker på, at bonusstoresøster på 11 år også ville have været vild med dem (hun var desværre ikke med på denne tur).

Vi har også altid lidt LEGO med i tasken (det er sjovt for hele familien, og det fylder ikke det store), ligesom vi har været glade for Magformers (bonus: de er magnetiske, så de holder sig samlet på turen (modsat LEGO).

Dette er mine og Albas (4,5 år) essentials på rejsen:
– Penalhus med tegnegrej og blyantsspidser
– Malebøger + papir
– iPad plus hørebøffer
– Legetøj, der ikke fylder, f.eks. Magformers, LEGO eller Our Generation (mini dukker) 
– Dyne

Vi har altid iPad med til flyet – og den er godt fyldt op med gode serier til den fireårige! For nylig gik det op for mig, hvor nemt det er at downloade GRATIS video-podcasts fra Ramasjang til iPad´en. Her får du med få klik massevis af afsnit af for eksempel Lille Nørd, Cirkus Summarum, MGP, Sofus og Motormille og Børnebanden. Jeg er kæmpe fan af konceptet (og det er Alba også)!

Streamingtjenester som Min Bio, Netflix og Viaplay giver mulighed for at downloade film og serier til offline brug. Min oplevelse er, at Viaplays offline-løsning virker langt langt bedre end Netflix og Min Bios løsninger, hvor ikke alle de på forhånd downloadede serier er tilgængelige i udlandet (vi har testet i Spanien og USA). Så hvis du skal vælge en tjeneste – så vil jeg sige den gratis fra DR, ja og så Viaplay.

Vi har et par gode høretelefoner med, lidt udskåret frugt til turen, drikkedunk (tom – fyldes først op på den rigtige side af security) – og så har vi altid Albas dyne med i håndbagagen også. Den er god at have med – både i flyet, når man skal følge sig tryg, putte og måske endda sove – og igen som siddeunderlag i bagagevognen på vejen fra flyet, til bagagebåndet, til taxaen/lejebilen/bussen.

Mai Helene Lykke er medforfatter til ”Ella Bellas eventyr – Nationalpark Mols Bjerge med Ebeltoft” og partner i Ella Bellas eventyr. Hun rejser med sin familie, som består af Alba på 4,5 år, kæreste og bonusdatter på 11 år.

Posted by Sara

Leave a comment


Scroll to Top