God påske!
(Barcelona #25)


Påsken er en stor højtid i kirken. Faktisk en hel del større end julen. For det er alle de ting, der skete i løbet af påskedagene, der ligger til grund for den kristne tro. Altså at Jesus blev korsfæstet og genopstod.

Mor fortæller Ella Bella, at det ikke kun er i Danmark, at man fejrer påske. F.eks. har højtiden en stor betydning i Spanien, som er et af de lande, Ella Bella og Otto har været på eventyr i sammen med deres forældre.

Ella Bella kan godt huske, at der er rigtig mange kirker i Barcelona. Og hun kan også huske, at Mor fortalte, at det er fordi, at religion og tro betyder meget for det spanske folk. Otto tilføjer, at de fleste af dem, der bor i Spanien, er den slags kristne, som man kalder katolikker.

For at hjælpe hukommelsen på vej, finder Far billederne frem fra deres Barcelona-tur. Og han viser Ella Bella og Otto et billede fra den gotisk kirke Santa María del Mar. Den imponerende bygning ligger i La Ribera-kvarteret, som især er kendt for sine maleriske pladser, små baggårde og smalle stræder. Santa María del Mar er bygget oven på et tempel, som efter sigende rummer de jordiske rester af Barcelonas skytshelgen Santa Eulàlia. Byggeriet blev påbegyndt i 1329, og fordi mange hjalp til med at bygge kirken, tog det blot 54 år at opføre den smukke kirke.

Da Ella Bella og Otto ser billederne, håber de, at de snart igen skal på eventyr i den smukke, spanske kystby!

God påske!

PS Mangler I litteratur til påskeferien, så læs om tilblivelsen af netop Santa María del Mar i den skønlitterære kæmperoman Havets Katedral af Ildefonso Falcones. Se mere her: www.litteratursiden.dk

Læs mere om Santa María del Mars adresse, åbningstider o.l. her: www.barcelonaturisme.com
(Husk, at kirken, ligesom mange butikker i byen, holder siesta. Så der er lukket mellem kl. 13.30 og 16.30 …).

Posted by Sara

Leave a comment


Scroll to Top