Gigantisk fest i Gràcia …
(Barcelona #16)


En af de største festivaler i Barcelona finder sted hvert år midt i august. I en hel uge fester bydelen Gràcia under titlen Festa Major. Festlighederne starter altid d. 15. august og varer således frem til d. 21. august.

Traditionen med festivalen startede tilbage i det tidlige 19. århundrede, og i år er det gang nr. 197. Formålet har altid været
at fejre Gràcia-kvarteret og dets beboere. For ud over masser af musik, fælles spisning, fyrværkeri og parader, er en af de største attraktioner under Festa Major konkurrencen om den bedst dekorerede gade. Og normalt plejer omkring 20 gader i hele distriktet at konkurrere om at vinde den ærefulde titel. De foregående år har festivalen tiltrukket op mod 1,5 mio. besøgende til nabolaget, som kigger forbi for at beundre dekorationerne – og tage del i festlighederne, naturligvis!

Ud over de festdekorerede gader er et af de andre store trækplastre de imponerende Castellers. Det er en catalansk tradition, som bedst kan beskrives som enorme menneskepyramider. De første castellers opstod omkring 40 km vest for Barcelona, i den lille by Valls, og de kan ​​dateres helt tilbage til det 18. århundrede.​ Da​ begyndte indbyggerne at bygge de sjove tårne, som hurtigt blev til en konkurrence om hvor mange mennesker, man kunne stable ovenpå hinanden.

Som en yderligere understregning af menneskepyramidernes catalanske tilhørsforhold, betragter man først en castell som fuldstændig, når enxaneta, som den sidste mand bliver kaldt, kravler op på sin plads i toppen og rejser den ene hånd med fire fingre oprejst. En gestus der efter sigende symboliserer striberne i det catalanske flag.

Find link til Festa Majors program (og den tilhørende app) med ugens mere end 600 (!) arrangementer her:
www.festamajordegracia.cat

Posted by Sara

Leave a comment


Scroll to Top