Gæt en rebus …
(London #35)


SÅ er det idag, at årets store sportsevent bliver skudt i gang. Nemlig de olympiske lege i London.

For at følge i den konkurrerende ånds fodspor, bliver der i dagens anledning sat 1 stk e-bogs eksemplar af Ella Bellas eventyr – Berlin på højkant. Vinderen bliver fundet blandt dem, der kan gætte ovenstående rebus … Send svaret til følgende mail: sara@ellabellaseventyr.dk senest d. 12. august 2012 (hvor både konkurrencen og OL slutter …).

I London skal mange års forberedelser kulminere de næste par uger. Og helt frem til d. 12. august vil byen derfor stå på den anden ende. Men faktisk er det ikke første gang, at London får lov til at holde de prestigefyldte olympiske lege. Mor fortæller Ella Bella og storebror Otto, at allerede i 1908 var byen for første gang værter ved et OL-arrangement. Og igen i 1948.

Storebror Otto, som er god til både at huske og regne, spørger Mor, hvor der egentligt var OL, dengang 2.verdenskrig for alvor rasede. For så vidt han ved, bliver det store stævne afholdt hvert 4. år. Og det må jo så betyde, at der var et arrangement i 1944 …

Far supplerer og siger, at de olympiske lege i 1948 faktisk skulle have været afholdt 4 år forinden. Men netop pga. den store krig, blev arrangementet udskudt til 1948. Læs mere om Hitlers store stadion-byggeri Olympiastadion og de olympiske lege i Berlin lige her: Hitlers Olympiastadion … (Berlin #33)

Med årets OL-afholdelse sætter London desuden en ny rekord. Dermed er det nemlig den første by, der har været vært ved de moderne olympiske lege hele tre gange. Læs mere om OL´s historie + OL i Barcelona her: Hurtigere, højere, stærkere … (Barcelona #4).

Og læs mere om årets olympiske lege i London på den officielle hjemmeside her: www.london2012.com

PS Er der ingen, der har indsendt det rigtige svar inden d. 01.august, så kommer der lidt hjælp her på bloggen …

Posted by Sara

Leave a comment


Scroll to Top