Fuld Fart Frem på Rømø Strand …
(Vadehavet & Ribe #17)


Da Ella Bella var med resten af familien på Junior Ranger-ekspedition (læs mere her: Jubiii – Junior Ranger-ekspedition … (Vadehavet & Ribe #16)), foregik det på den smukke Vadehavsø, Rømø. 

Og nu de er der, synes Mor og Far, at de skal kigge sig lidt omkring. For Rømø er ret speciel – på mange måder. F.eks. består hele 90% af øen af ren natur. Og så er der kun to byer på Rømø; Havneby og Lakolk. Faktisk er det kun Havneby, der er sådan en rigtig by med butikker, caféer o.l. Lakolk er mere et butiks- og aktivitetsområde for turister.

Noget andet, der gør Rømø til helt sin egen, og får turister til at komme fra nær og fjern, er stranden på øens vestside. For ud over at være den mest badesikre strand på Danmarks vestkyst på grund af dens lave vand, er den også helt ufattelig bred. Det kridhvide sand strækker sig nemlig hele 2-3 kilometer ud til Vesterhavet. Ella Bella, der ikke har helt styr på mål og tal endnu, synes nu ikke, at 2-3 kilometer lyder af meget. Det tal er jo ret små!

Så fortæller storebror Otto, at det altså er ret langt. Ikke mindst når der er tale om en sandstrand. Og da han prøver at forklare Ella Bella, at det cirka svarer til, at hun cykler op i  børnehaven og hjem igen lige med det samme, så giver størrelsen lidt mere mening. Hun bliver helt træt ved tanken, men er glad for, at hun i det mindste ikke skal cykle i sand, når hun skal i børnehave … Storebror Otto ryster på hovedet af sin skøre lillesøster.

Da de kommer ned til stranden, gør Ella Bella sig klar til at hoppe ud af bilen. Hun har nemlig planer om at lave verdens største sandslot. Der må jo være sand nok! Men det virker underligt nok ikke til, at Far har tænkt sig at stoppe bilen. Han bliver bare ved med at køre og køre. Imens han griner og griner …

Så kigger Ella Bella ud af ruden, og ser, at Far åbenbart ikke er den eneste, der har tænkt sig at køre rundt på den brede, hvide sandstrand. For selvom der ikke er nogen vej, er her masser af kørende biler. Med grinende fædre … Mor fortæller, at det er tilladt at køre i bil på stranden fra Lakolk til Sønderstrand. Det er en strækning på 8 kilometer. Ella Bella kan ikke regne ud, hvor mange gange hun skal cykle frem og tilbage fra børnehaven for at komme så langt. Og storebror Otto har vist ikke tid til at hjælpe hende …

For han har netop fået øje på en gruppe surfere. Eller dvs. ikke rigtige surfere, som jo plejer at være ude på havets bølger. Dem her kører på en slags trehjulede vogne, hvor store windsurfersejl er fæstnet fast på. De farverige køretøjer fræser med fuld fart frem og tilbage på stranden. Ih, hvor ser det sjovt ud! Storebror Otto får straks Far til at stoppe bilen.

Da de kommer tættere på, læser storebror Otto, at de sjove vogne hedder Blokarts. Og heldigvis er det muligt at prøve en tur. Storebror Otto er stor nok til at køre alene, og Ella Bella får nemt overtalt Far til at tage en tur sammen med hende. Kort tid efter sidder de med fuld fart over sandet. Og de griner og griner …

Læs mere om Rømø, naturen, byerne og den bredde strand her: www.romo.dk
Og få mere info om, hvordan I bl.a. kan prøve Blokarts på Rømø her: www.windriders.dk

Posted by Sara

Leave a comment


Scroll to Top