Kongelig leg i Frognerparken …
(Oslo #10)


Oslo har flere legepladser rundt i byen. Men én af de mest populære er uden tvivl den, der ligger i Frognerparken. Og det kan man sagtens forstå. For den borglignende konstruktion har mange fine detaljer og hemmelige huler. Lige noget for prinser og prinsesser i alle aldre. 

Frognerparken strækker sig over et ganske stort areal centralt i Oslo. Og der er mange, der bruger det grønne åndehul. Men faktisk blev parken i sin nuværende form først åbnet for offentligheden i 1904. Og det selvom de første spadestik til det grønne område blev taget allerede i midten af 1700-tallet. Ella Bella synes, det er godt, at parken nu er åben for alle. Og at der er så fantastisk en legeplads, ikke mindst.

Ud over legepladsen og de store grønne plæner, er Frognerparken særligt kendt for den store skulpturpark Vigelandsparken (som er nævnt et par gange før her på bloggen. Se f.eks. Laber Labyrint … (Oslo #5) , Den lille (pige)sure dreng … (Oslo #8)).

Desuden er der i udkanten af parkområdet det fine Oslo Bymuseum. Det er her, de bl.a. sælger vafler med rømme og syltetøy … (læs mere her: vafler med rømme og syltetøy … (Oslo #6)).

For mere information om Frognerparken, klik da her: www.frognerparken.org

Posted by Sara

Leave a comment


Scroll to Top