Fredagens Franske Ferie Fif
(Paris #3)


Som en af de største parker i Paris, er Parc de la Villette en populær attraktion. Både for fastboende parisiens og ikke mindst for turister. Faktisk besøger op mod 10 millioner mennesker hvert år parken. Så da Ella Bella, storebror Otto, Mor og Far var i Paris, skulle de naturligvis også et smut forbi det populære grønne sted.

Ella Bella synes umiddelbart, at det lyder helt vildt, at så mange mennesker hvert år kigger forbi en park. Men så fortæller Mor, at Parc de la Villette ikke blot er et område med græsplæner, træer og legepladser. For i parken er der en bred vifte af kulturelle aktiviteter. Efter sigende har området den største koncentration af kulturelle steder i Paris. For her er både museer, teatre, arkitektoniske installationer, temahaver, legepladser, vand og ikke mindst mulighed for udforskning af forskellige aktiviteter i det åbne rum. Så på mange måder er Parc de la Villette et sted for både børn og voksne. Lige noget for Ella Bella og hendes familie!

Én af de ting som Far er sikker på, at Ella Bella og storebror Otto vil få noget ud af at besøge, er parkens Cité des Sciences et de l’Industrie. Storebror Otto kan kun få ord på fransk. Men han kan regne ud, at det sted, Far snakker om, har noget med science at gøre. Altså videnskab. Og Cité des Sciences et de l’Industrie er da også Europas største videnskabsmuseum. Varetegnet for stedet er den gigantiske spejlglobus, der står udenfor indgangen. Ella Bella og Otto er totalt klar!

Inden familien går ind på det sjove og lærerige museum, skal Mor lige have en kop kaffe. Og heldigvis kan man købe det og andre forfriskninger på toppen af en af de røde arkitektoniske skulpturer. Tilsammen udgør de mange røde mini-bygninger, der er  fordelt rundt i parken, en slags rødt grid. Dét, samt mere om Parc de la Villette, skal Ella Bella og storebror Otto lære mere om senere på deres tur.

For information om åbningstider, udstillinger o.l. på Cité des Sciences et de l’Industrie, tjek da: www.cite-sciences.fr
Og for mere info om Parc de la Villette, klik da forbi: www.villette.com  

Posted by Sara

Leave a comment


Scroll to Top