Fejr Trafalgar Day midt i London …
(London #44)


Centralt placeret i London ligger den store plads Trafalgar Square. Og på pladsen står en 150 meter høj granitsøjle. Den blev rejst i perioden 1839-1843 til minde om Englands største søhelt, admiral Lord Nelson. Han troner øverst oppe som en 5,5 meter høj statue. Den flotte søjle er bevogtet af fire gigantiske løver. Heldigvis er de også lavet af en slags sten. Så Ella Bella tør godt kravle op på dem, så Far kan fotografere hende og storebror Otto sammen med den tapre Lord Nelson. 

Trafalgar Square fik sit navn efter Englands sejr over den fransk-spanske flåde. Det var i et af de vigtigste slag under Napoleonskrigene, som Otto ved, varede fra 1804-1815. Det blodige søslag, som havde Lord Nelson i spidsen, fandt sted ved den spanske kyst, Kap Trafalgar i år 1805. Desværre blev den engelske admiral så hårdt såret under slaget, at han døde af sine kvæstelser.

Da Ella Bella, storebror Otto, Mor og Far besøger Trafalgar Spuare, fortæller Mor, at pladsen ikke kun er kendt for den høje søjle med søhelten. For ud over at være samlingssted for tusindvis af mennesker nytårsaften, så var det før i tiden også et yndet samlingssted for en stor del af Londons duer. Faktisk var antallet på et tidspunkt oppe på 35.000! Det blev der sat en stopper for, og i dag er det strengt forbudt at fodre de (relativt få) duer, der stadig er tilbage.

Hvis I er i London i weekenden, så kig forbi til en festlig dag i byens centrum. For på søndag d. 21. oktober er det nemlig Trafalgar Day. Her fejrer man sejren ved Kap Trafalgar, som i år altså har 207 års jubilæum.

Læs mere om slaget ved Kap Trafalgar her: www.history.co.uk

Posted by Sara

Leave a comment


Scroll to Top