Få varmen i (biograf)mørket …
(London #60)


Den mørke, kolde vinterperiode er for manges vedkommende lig med tid til at se masser af gode film. Gerne i biografen.

Hvorfor ikke gå all the way og kombinere en tur i biffen med lidt læring om universet og livet som sådan? F.eks. kan I gøre som Ella Bella og hendes familie, da de var i London, og tage en tur forbi det anerkendte London Planetarium. Planetariet ligger i Greenwich Park og er en del af Royal Observatory´s Astronomy Center. Det er her, 0-længdegraden Greenwich Mean Time har hjemme. Men det er en helt anden historie og et helt andet eventyr, som I kan læse mere om senere …

London Planetarium bliver også kaldt Peter Harrison Planetarium. Det, synes Ella Bella, er lidt underligt. Så fortæller Mor, at Peter Robert Harrison er en meget rig forretningsmand, som har støttet det nye planetarium med en stor bunke penge. Og som tak har man derfor valgt at opkalde stedet efter ham. Så giver det vel meget god mening, tænker Ella Bella.

Planetariets store trækplaster er den bronzeklædte biograf. Ella Bella synes, den har en lidt underlig form. Så forklarer Otto hende, at det har noget med Nordstjernen, ækvator, Greenwich´ breddegrad og alt muligt andet at gøre. Det er næsten for svært at forklare og ikke mindst forstå. Selv for Otto. Så Far foreslår i stedet, at de tager en tur i biografen for at se en af de flotte forestillinger. Så kan Ella Bella (og resten af familien) lære mere om jorden, stjernerne, solsystemet og meget andet.

Læs mere om London Planetarium, forestillingerne, åbningstider o.l. her: www.rmg.co.uk

Posted by Sara

Leave a comment


Scroll to Top