Estadi del Futbol Club Barcelona = Camp Nou …
(Barcelona #8)


Storebror Otto ELSKER fodbold. Så da han sammen med Ella Bella, Mor og Far besøger den spanske by Barcelona, skal de naturligvis et smut forbi den lokale fodboldstation.

Stadionets originale navn er Estadi del Futbol Club Barcelona. Det betyder noget i retningn af FC Barcelona’s stadion. Dog kender langt de fleste, både fodboldfans og almindeligt dødelige, stadionet som Camp Nou eller Nou Camp. Det betyder ny fodboldbane. 

Ella Bella har tidligere på turen lært et par enkelte spanske ord. Bl.a. ordet ny, som hun mener at huske hedder nuevo. Derfor synes hun, det er underligt, at stadionet ikke hedder Camp Nuevo. Så forklarer Mor, at det er fordi, at Barcelona ligger i Catalonien. Det er et selvstændigt område af Spanien, hvor de bl.a. har deres eget sprog. Storebror Otto tilføjer, at der bor hele 7,4 mio. indbyggere i Catalonien. Og at det ret præcist er 2 mio. mere, end der bor i hele Danmark. Ella Bella skal lære mere om det lille område i det store land senere på deres tur. Hun glæder sig især til at lære lidt flere catalanske ord.

Tilbage på Camp Nou fortæller guiden, at der er plads til 99.354 siddende tilskuere. Dermed er stadionet det tiendestørste i verden – og det største i Europa. Storebror Otto er meget imponeret! Ud over at se spillearenaen med de karakteristiske bordeaux, gule og mørkeblå farver, vil storebror Otto gerne en tur forbi stadionets museum. Det bliver især Mor overrasket over at høre. For det er ikke altid, at storebror Otto er lige begejstret, når Mor foreslår en tur på museum. Men det er selvfølgeligt også sjældent, at de viser fodbold-relaterede ting …

Camp Nou´s museum hedder El Museu del Barça. Og med omkring 1.200.000 besøgende hvert år, er det det mest besøgte museum i Catalonien. Bagefter må Mor indrømme, at det faktisk havde været et meget spændende og informativt museum. Ella Bella var allermest imponeret over de ufatteligt mange trofæer. Mere end 400, fik hun sammen med storebror Otto talt sig frem til. Så det må vist være et ret godt fodboldhold, dem der fra FC Barcelona

Læs mere om stadionet, fodboldklubben og dens historie på: www.fcbarcelona.com

Posted by Sara

Leave a comment


Scroll to Top