Den lille (pige)sure dreng …
(Oslo #8)


Den store skulpturpark, Vigelandsparken i Oslo (som er en del af Frognerparken) er før blevet nævnt her på bloggen (Oslo #5). Og med god ret. For med mere end 200 bronze- og granitskulpturer, som er fordelt langs den 850 meter lange hovedakse, er der masser at se på for hele familien.

Mor fortæller Ella Bella og storebror Otto, at de mange yderst livagtige skulpturer er designet af Gustav Vigeland. Og faktisk er Vigelandsparken verdens største skulpturpark, hvor alt er udformet af den samme kunster. Ella Bella kan tænke sig, at det må have taget ufatteligt mange år.

Vigelandsparken er en af Norges mest besøgte turistatraktioner. Ella Bella synes da også, at der er ret mange mennesker. Og især er der mange, der fotograferer én bestemt bronzefigur. Nemlig den lille sure dreng. Det gælder naturligvis også Far, der allerede har kameraet fremme.

På norsk hedder drengen Sinnataggen. Mor ved ikke præcist, hvad det kan oversættes til. Men hun ved dog, at “sinn” betyder “sur”. Så Ella Bella og storebror Otto bliver enige om at kalde ham … den lille sure dreng

Selvom Sinnataggen kun er en lille dreng, har han været meget igennem. Skulpturen er både blevet stjålet (i 1992) og gentagende gange blevet overhældt med maling – sidste gang var natten til d. 13. maj i år. Første gang var helt tilbage i 1947, da parken endnu ikke var fuldstændigt færdig.

Da Far er færdig med at tage billeder, fortæller han, at Sinnataggen vejer 40 kilo. Storebror Otto regner hurtigt ud, at det ret præcist er det samme, som han og Ella Bella vejer. Altså til sammen. Det synes Ella Bella er lidt skørt at tænke på.

Læs mere om Vigelandsparken og dens mange skulpturer her: www.vigeland.museum.no

Og tjek evt. Sinnataggens egen side på Facebook ud her: www.facebook.com/pages/Sinnataggen

Posted by Sara

Leave a comment


Scroll to Top