Cool Down på MACBA …
(Barcelona #26)


Ligesom det er tilfældet i Danmark, har det varme vejr indtaget den spanske kystby, Barcelona. Eller, det har nu nok været tilfældet i et stykke tid … I alle tilfælde er der varslet 26° i weekenden. Altså i Barcelona … 

Efter Ella Bella og Ottos mening er noget af det allerfedeste ved Barcelona, at byen både har strand & vand + museer & andre seværdigheder. For når det bliver alt for varmt at ligge på stranden, er det jo smart, at man kan køle af på et museum. For de er altid så dejligt kolde, synes både Ella Bella og Otto.

Denne gang sker “nedkølingen” på kunstmuseet Museu d’Art Contemporani de Barcelona (også kaldet MACBA). Det første, Ella Bella tænker, da hun ser museet er, at det slet ikke passer ind i resten af området. For museumsbygningen virker ny og skinnende, mens alle bygninger omkring den er gamle og slidte.

Mor siger, hun sagtens forstå, hvad Ella Bella mener. Men nogle gange kan noget, der er helt forskelligt fra hinanden sagtens passe sammen. For hvis nu museet i stedet var placeret et sted, hvor alt det andet også var pænt og lavet af glas – så ville man nok slet ikke få øje på det. I hvert fald ikke på samme iøjefaldende måde, som det er tilfældet her midt i El Raval. Det var måske nogle af de tanker, arkitekten havde, da han i sin tid skulle tegne Barcelonas museum for nutidskunst.

Far tilføjer, at selvom MACBA ser forholdsvis nyt ud, så har museet faktisk ligget der siden 1995. Og i nærmest lige så lang tid er pladsen blevet brugt som tilholdssted for skatere fra hele verden. For med sine ramper og stenbænke er pladsen et godt sted at øve sig og møde nye skatervenner.

Otto glæder sig allerede til, at han bliver lidt ældre. Så vil han tage tilbage til Barcelona med sit skateboard. Og hvis han bliver ved med at øve sig, kan han måske blive lige så god som de to drenge, han har stået og kigget på de sidste 10 minutter.

Læs mere om MACBA´s aktuelle udstillingen, åbningstider og placering lige her: www.macba.cat

Posted by Sara

Leave a comment


Scroll to Top