Blokarts på Rømø
(Vadehavet & Ribe #36)


Der er mange smukke øer i Danmark. En af de mere unikke er Vadehavsøen, Rømø. 

For Rømø er speciel – på mange måder. F.eks. består hele 90% af øen af ren natur. Og så er der kun to byer på Rømø; Havneby og Lakolk. Faktisk er det kun Havneby, der er sådan en rigtig by med butikker, caféer o.l. Lakolk er mere et butiks- og aktivitetsområde for turister.

Noget andet, der gør Rømø til helt sin egen, og får turister til at komme fra nær og fjern, er stranden på øens vestside. For ud over at være den mest badesikre strand på Danmarks vestkyst på grund af dens lave vand, er den også helt ufattelig bred. Det kridhvide sand strækker sig nemlig hele 2-3 kilometer ud til Vesterhavet. Ella Bella, der ikke har helt styr på mål og tal endnu, synes nu ikke, at 2-3 kilometer lyder af meget. Det tal er jo ret små…

På den brede strand er der dagen igennem megen aktivitet. For ud over at det er tilladt at køre i bil på stranden fra Lakolk til Sønderstrand, som er en strækning på 8 kilometer, er der flere surfere på stranden.

Eller dvs. ikke rigtige surfere, som jo plejer at være ude på havets bølger. Dem her kører på en slags trehjulede vogne, hvor store windsurfersejl er fæstnet fast på. De farverige køretøjer fræser med fuld fart frem og tilbage på stranden. Ih, hvor ser det sjovt ud! Storebror Otto får straks Far til at stoppe bilen.

Da de kommer tættere på, læser storebror Otto, at de sjove vogne hedder Blokarts. Og heldigvis er det muligt at prøve en tur. Storebror Otto er stor nok til at køre alene, og Ella Bella får nemt overtalt Far til at tage en tur sammen med hende. Kort tid efter sidder de med fuld fart over sandet. Og de griner og griner …

Læs mere om Rømø, naturen, byerne og den bredde strand her: www.romo.dk
Og få mere info om, hvordan I bl.a. kan prøve Blokarts på Rømø her: www.windriders.dk

Posted by Sara

Leave a comment


Scroll to Top