Besøg Paris´Hellige Hjerte …
(Paris #6)


På Ella Bellas og resten af familiens eventyr rundt i Paris fik de både set museer, tårne, pladser, buer – og så også et par af byens mange kirker.

Mor fortæller, at én af de mest populære kirker i den franske hovedstad, er den imponerende Sacré Coeur. Stor, hvid og majestætisk ligger den og troner øverst oppe på en høj bakke – så udsigten oppe fra toppen er helt fantastisk!

Imens Ella Bella, storebror Otto og Mor går op af de mange trin (Far har som oftest travlt med kameraet …), fortæller Mor lidt om stedet. Den store bakke, som er cirka 130 meter høj, hedder Montmartre. Men faktisk er det ikke kun bakken, der har det lidt sjove navn. Hele kvarteret, eller arrondissementet, som det hedder på fransk, er opkaldt efter bakken. Ella Bella synes, det er sjovt at tænke på, at de går på Montmartre-bakken i Montmartre-kvarteret. Eller Montmartre-arrondissementet, som storebror Otto retter hende til. Det ord, synes Ella Bella, er alt for svært. Og inden hun bliver ked af ikke at kunne sige alle de svære, franske ord, siger Mor, at Far kan lære dem noget om opdelingen af Paris senere på deres tur.

Da de når helt op til kirken, husker storbror Otto, at ordet sacré betyder hellig. Han mener at have læst det et eller andet sted en eller anden gang … Mor tilføjer, at det franske ord coeur betyder hjerte. Så kirken hedder altså Hellige Hjerte. Det er meget, meget smukt, synes Ella Bella. Og hun glemmer næsten, at fransk er ret så svært et sprog …

Far har indhentet dem, og han fortæller, at han netop har læst på et skilt, at Sacré Coeur stod færdig i 1914. Men på grund af 1. verdenskrig blev kirken først indviet 5 år senere. Altså i 1919. Far vil gerne se kirken indenfor. Mest af alt for at tage billeder af de garanteret flotte og farvestrålende mosaikker. Bestemt ikke for at komme op i kirketårnet, som resten af familien er helt klar på ….

Så da Far har fået en anden turist til at tage det obligatoriske gruppebillede foran den storslåede udsigt, går familien sammen ind i Paris´Hellige Hjerte

Få mere information om Sacré Coeur´s åbningstider o.l. lige her: www.sacre-coeur-montmartre.com

Posted by Sara

Leave a comment


Scroll to Top