Besøg Mona Lisa midt i Paris …
(Paris #2)


Kunstmuseet Louvreeller Musée du Louvre, som det hedder på fransk, er på mange måder et kolossalt sted. Det er både ét af verdens største kunstmuseer og samtidigt det mest besøgte. Hele 8.880.000 mennesker var forbi i 2011. Og så ligger det midt i Paris. Så da Ella Bella, storebror Otto, Mor og Far er på tur i den franske hovedstad, skal de naturligvis et smut forbi det store museum.

For at forstå Louvres enorme dimensioner, foreslår Mor, at de skal stå af metroen ved Concorde Pladsen, og så gå op mod museet. Og allerede på afstand er både Ella Bella og storebror Otto imponeret over den gigantiske bygning. Og Far, han har som oftest travlt med kameraet … Jo tættere de kommer på, synes Ella Bella, at det ligner et kongeslot mere og mere. Så fortæller Mor, at det faktisk har været brugt som kongelig bolig frem til omkring 1682. Der valgte kongen Louis XIV slottet Versailles som hans bopæl. Storebror Otto ved, at romertallene XIV betyder 14, og at Louis XIV også blev kaldt Solkongen. Det synes Ella Bella lyder flot, og hun glæder sig til at lære mere om ham og til at se Versailles senere på deres tur. (Især da hun hører, at slottet har et helt rum fyldt med spejle …).

Louvres samling tæller næsten 35.000 forskellige genstande. Og de stammer fra en lang periode – helt fra oldtiden og frem til det 19. århundrede. Ella Bella synes, det lyder af enormt mange ting samlet på ét sted. Men da hun hører, at museets udstillingsareal er hele 60.600 kvadratmeter, så giver det mere mening. Også selvom tallene er så store, at hun næsten har svært ved at forholde sig til dem.

Imens de kommer tættere på museet, fortæller Mor, at selvom der er flere tusinde ting på museet, er det især én ting, mange kommer for at beundre. Nemlig Leonardo da Vinci´s maleri af Mona Lisa. Faktisk er maleriet så berømt, at der er to vagter ansat bare til at passe på det. Det synes både Ella Bella og storebror Otto lyder lidt vildt! Men de glæder sig til at se maleriet, som Leonardo da Vinci malede i perioden 1503-1506.

Nu er familien nået næsten helt hen til museets indgang. Og selv om den er lavet er glas, er den ikke til at overse! For siden slutningen af 1980´erne er det nemlig via den store glaspyramide midt på slotspladsen, at man kan komme ind i Louvre. Storebror Otto synes, det er lidt underligt at se en pyramide midt i Paris. For normalt er det jo i Egypten, de hører hjemme. Men det glemmer han hurtigt, da familien først er kommet indenfor i det på mange måder imponerende museum.

Læs mere om Louvres åbningstider, udstillinger o.l. her: www.louvre.fr 

Posted by Sara

Leave a comment


Scroll to Top