Barcelonas mest bjergtagende udsigt …
(Barcelona #10)


Der er flere bjerge rundt om den spanske kystby, Barcelona. Ella Bella har sammen med familien allerede besøgt det imponerende bjerg, Montjuïc. Det var her, de olympiske lege blev afholdt i 1992 (læs mere: Hurtigere, højere, stærkere … Barcelona #4).

Et af byens andre bjerge hedder Tibidabo. Ella Bella synes, det er et lidt skørt navn, men hun vil dog vældigt gerne en tur op på bjerget. For Mor har fortalt, at man skal køre  både med sporvogn og en speciel kabelbane for at komme helt op til toppen af bjerget, der er 512 meter højt. Storebror Otto har forlængst fået øje på det tivoli, der ser ud til at ligge lige ved siden af kirken – så han er også klar! Far er overbevidst om, at der må være en fantastisk udsigt oppe fra toppen. Så han vælger at trodse sin højdeskræk, og er klar til en tur op ad bjerget.

Da de kommer frem til den blå sporvogn i bunden af bjerget, siger Far, at Ella Bella og storebror Otto skal blive stående på platformen sammen med ham i stedet for at sætte sig. Sikken en tur! Det kilder i maven. Imens de kører, fortæller Far, at der er mange, der har taget turen op til Tibidabo før dem. Faktisk har bjerget været et meget besøgt udflugtssted i mere end et århundrede. Det kan Ella Bella sagtens forstå, da de er kommet helt op til toppen. For sikken en udsigt her er! Man kan se hele BarcelonaMontjuïc bjerget, det store hav – og langt ude også noget af ferieøen Mallorca. Vildt!

Inden familien skal besøge tivoliet på siden af bjerget, vil Mor meget gerne en tur ind i kirken. Ella Bella synes, den ser noget gammel ud. Så fortæller Mor, at kirken, som hedder Temple de Sagrat Cor også er mere end 100 år. Den er nemlig bygget i 1902. Storebror Otto siger til Ella Bella, at kirken så faktisk er ældre end oldemor. Det synes Ella Bella lyder ret vildt men også ret sandsynligt.

SÅ er det endeligt blevet tid til en tur i tivoli. Storebror Otto er meget klar, og han får overtalt Far til, at de skal købe turpas. Mor melder sig hurtigt til at passe på taskerne (imens hun prøver et par af parkens kaffesteder …). Mens de køber passene, siger Far, at tivoliet er det næstældste i Europa – kun overgået af Tivoli i København. Og så går det ellers løs – på to etager. Med den bedste udsigt ud over hele Barcelona!

(Læs inden så længe om Tibidabos interaktive videnskabs museum, som også ligger på det smukke bjerg – et besøg værd i sig selv!)

Posted by Sara

Leave a comment


Scroll to Top