VELKOMMEN TIL ELLA BELLAS EVENTYR …
Ella Bellas eventyr er en påbegyndt ny række af danske guidebøger, som er skrevet og illustreret direkte til børn. Første bog i serien er Ella Bellas eventyr – Berlin. Bogen om Ella Bellas oplevelser i Berlin udgives på børnebogsforlaget Bolden, og forventes i handlen i løbet af forsommeren 2012.

Ella Bellas eventyr henvender sig hovedsageligt til familier med børn i 5–10 års alderen. Formålet med guidebøgerne er at give børnefamilier mulighed for kulturelle storbyoplevelser i udlandet – samtidig med at børnene i højere grad bliver inkluderet på familiens rejser.

Ud over gode og praktiske råd til forældrene, er Ella Bellas eventyr nemlig et materiale, som kan bruges sammen med og af børnene. Både før, under og efter rejsen. Bøgerne om Ella Bella og hendes familie er altså med til at give børnene en forståelse og interesse for det land og den kultur, de skal besøge. Dette gælder naturligvis også for familier, som ikke nødvendigvis skal ud og rejse, men blot har lyst til at lære mere om den pågældende destination – og måske derefter drømme sig væk sammen.

I Ella Bellas eventyr bliver børnene, ved hjælp af et illustrativt layout og et let forståeligt sprog, som både egner sig til oplæsning og selv-læsning, guidet igennem de mest interessante og børnevenlige seværdigheder på den pågældende destination. På den måde kan børnene både blive en del af forberedelserne og glæde sig til turen sammen med forældrene. På selve rejsen fungerer bogen som et børnevenligt, appetitligt og lærerigt supplement til de voksnes guidebøger. Dog er der sorteret ud i antallet af seværdigheder i børnenes guide, så der er lidt, men godt og børnevenligt repræsenteret i hvert kapitel. Sidst, men ikke mindst, vil Ella Bellas eventyr være en mulighed for, at børn og forældre sammen kan genopleve og snakke om rejsen efterfølgende. Og måske skabe drømme om nye rejseeventyr for familien.

Så endnu engang: Velkommen til universet omkring Ella Bellas eventyr; her starter de kulturelle storbyoplevelser for hele familien.

Leave a comment


Scroll to Top