Arc de Triomphe de l’Étoile …
(Paris #5)


Paris har mange vartegn. Det mest kendte er uden tvivl Eiffeltårnet, som Ella Bella, storebror Otto, Mor og Far derfor allerede har besøgt på deres tur rundt i den franske hovedstad (se mere her: Bienvenue a Paris … (Paris #1)). Den næstmest kendte er formodentligt den store Triumfbue (eller Arc de Triomphe de l’Étoile, som den så fint hedder på fransk).

Selvom Triumfbuen med sine 50 meter på ingen måder er ligeså høj som Eiffeltårnet (hvis 3. og sidste etage ligger hele 276 meter over jorden), så er der alligevel en ret god udsigt fra toppen af den store stenbue. Og selvom Far ikke er så glad for højder, er han klar til at gå de mange trin op i buens ene ben. For i Eiffeltårnet klarede han jo de 57 meter, som er den højde, tårnets 1. etage befinder sig i, med bravour!

Da familien vil gå over til pladsen, hvor Triumfbuen står, synes Ella Bella pludseligt, at der er vældigt mange veje. Og de fører alle sammen ind mod Triumfbuen. Så fortæller storebror Otto hende, at det er fordi, at Triumfbuen ligger på en plads, der før hed Stjernepladsen (på fransk: Place de l´Étoile). Ella Bella synes, at det er et utroligt flot navn. Men hun synes ikke helt, navnet giver mening. Så siger storebror Otto, at pladsen fik navnet, da de mange veje, der fører ind mod Triumfbuen ligesom danner en stjerne – hvis altså man kunne se pladsen oppe fra luften. Det kan Ella Bella egentligt godt forestille sig. Så fortæller Mor, at pladsen idag dog har skiftet navn, så den hedder Place Charles de Gaulle, efter Frankrigs præsident fra 1958 – 1969. Ella Bella synes helt sikkert bedre om navnet Stjernepladsen! 

Imens Far køber billetter til Triumfbuen, får Ella Bella og storebror Otto øje på et bål lige under buen. Det, synes de begge, er meget, meget underligt! Så siger Mor, at det ikke er et bål til f.eks. snobrød eller skumfidusser. Derimod er det en såkaldt evig flamme, der brænder til minde om de soldater, der døde i 1. verdenskrig. Stedet hedder den Ukendte Soldats Grav. 

Da familien endeligt er kommet op i toppen af Triumfbuen, hjælper storebror Otto Ella Bella med at tælle de mange veje, der fører ind til buen. 12 styks i alt, kommer de efter lidt tid frem til. Det er godt, at ikke alle vejkryds og rundkørsler har mange veje, tænker Ella Bella helt forpustet.

Få information om Arc de Triomphe´s åbningstider o.l. lige her: www.arcdetriompheparis.com

Posted by Sara

Leave a comment


Scroll to Top