1 års Royal Bryllupsdag …
(London # 54)


Ella Bella synes normalt ikke, at det er særligt spændende at besøge kirker. Men da familien er på eventyr i London, får Mor dog hurtigt overtalt hende til at komme en tur med ind i Westminster Abbey. For kirkens historie er både lang og spændende. Og med masser af fortællinger om konger og dronninger – lige noget for Ella Bella.

Og da Mor fortæller, at netop Westminster Abbey er den kirke, hvor der for præcis for 1 år siden blev holdt et kæmpe bryllup, er Ella Bellas interesse for alvor vakt. For pludseligt kan hun nemlig huske, at hun har set kirken i fjernsynet – hvor der var fyldt med mennesker omkring den. Det var, da prins William blev gift med en, der hedder Kate, siger Mor.

Da Westminster Abbey blev bygget, var den knap så flot som i dag. Det var nemlig helt tilbage i tiden omkring 1065. Og dengang var arkitekturen ikke så forfinet. Mor siger, at stilen, som hedder gotisk, var meget mere simpel og knap så detaljeret.

Det var King Edward the Confessor, som Far hjælper med at oversætte til: Kong Edward Bekenderen, der i sin tid bestemte, at der skulle bygges en kirke. Han ville nemlig have et ordentligt sted at blive begravet. Faktisk nåede kirken kun lige at blive indviet en uge før kong Edward døde. Det var heldigt, at de nåede det, tænker Ella Bella.

I 1245, da kongen hed Henry 3., begyndte man at udvide kirken. Og lige siden har Westminster Abbey været brugt til både kongelige begravelser og bryllupper. Og indtil videre er hele 17 konger og dronninger blevet begravet i kirken.

Ella Bella er glad for, at hun alligevel kom med ind i den flotte kirke. For dens historie er spændende, og der er masser at se. (Og så fik hun også mulighed for at gå på et gulv, som mange kongelige har gået på igennem tiderne…).

Læs mere om Westminster Abbey spændende historie lige her: www.westminster-abbey.org

Posted by Sara

Leave a comment


Scroll to Top